Perşembe, Mayıs 29, 2014

Bazı Hatalarım

Merhaba, uzun bir süre oldu. Birçok işi eşzamanlı olarak rayında götürüyordum ve bu blogda da yazmaya devam ediyordum. Ama yazdıklarımda makasları yanlış yerlerde mi değiştirdim, artık ne olduysa içimde bir huzursuzluk duydum.

Bu huzursuzluk öyle bir boyuttaydı ki artık Lena olmak istemiyordum. Bunun altında yatan bir neden olmalıydı ve benim de bunu öğrenmem gerekiyordu. Hayat sürekli bir akışta ve çok daha önemli olaylar da hayatımda vuku buluyordu ama bu bloga da çok önem veriyordum. Çünkü bir kişi bile buradakileri okuyup bir fikir edinecek olursa bu onun hayatında bir değişim meydana getirecekti. Sürahiye tek bir damla bile karışsa önemlidir. En azından bence öyle.

Ve aynı zamanda bu bir sorumluluk. Kimsenin olmadığı gibi benim de insan hayatını küçümsemeye hakkım yok. O nedenle labirente yukarıdan bakmaya karar verdim. Daha akıllıca davranmam gerektiğine hükmettim ve o yüzden bir süre buradan uzaklaştım.

İlk önce şunu kabul ediyorum. Biz insanoğluyuz ve hataya meyilliyiz. Ama bu sonsuza dek bataklığa saplanmamız gerektiği anlamına gelmiyor. Atatürk hakkında yazdığım yazıyı sildim, bu gerçekten vicdanımı rahatlattı. Çünkü bunun da bir nedeni vardı.

Ben bu yazıyı asla yazmayacağım deyip yazdıktan sonra (kural 1: büyük lokma ye, büyük laf konuşma.) beklediğim üzere tepkiler geldi. İlk defa rastladığım şeyler değildi ama ilk defa Atatürk yüzünden azar işitiyordum. Bu beni düşündürdü, dediğim gibi insan hayatı kıymetlidir. Ancak geri adım atmamış olmak için yazıyı silmemiştim.

Merak edenler varsa söyleyeyim yazıda Atatürk'e direkt veya endirekt hakaret etmeden sadece merak ettiğim soruları sordum. Evet, hatta bunlar yargı değil soruydu. Eğer Mustafa Kemal'in şahsıyla da bu gibi konuların konuşulacağı samimi bir ortamda bir araya gelme imkanım olsaydı kendisine de sorardım. Çünkü bunlar tarihi mevzular, siyasi mevzular. Biliyorum ki siyasette işler o kadar karmaşıktır ki gerçek niyetinin ne olduğunu çoğu zaman kimse anlamaz bile. Sen iyi niyetle bir işe kalkışsan o öyle bir yılan hikayesine döner ki şaşırırsın. Bu nedenle icraatlarının aslını, sebeb-i hikmetini meraktan sordum. Bilen varsa söylesin diye. Buna Kemalist olarak adlandırılan kişiler tepki gösterdi. Atatürk'ün lisanıyla, alfabesiyle konuşmamın bir çelişki olduğunu söylediler. (gereksiz espri= benim blogumdaki karakterlerle yazdıklarını unutmuşlardı.)

Biliyorum ki ben yine, şirk ekseninde bile olmayan dini bir konuda soru sormuş olsam, sebeb-i hikmetini merak etsem Muhafazakar olarak adlandırılan kişiler bana tepki gösterecekti. Çünkü gerçekte kimsenin bir şey bildiği yok.

Bu iki paragrafta da Kemalist ve Muhafazakar kelimelerini kullandığımı fark etmişsindir. Ama kendimi tanımlamak için bir kelime kullanmadığımı da fark ettin. Şimdi ben de tam bu noktada bir dönüm yaşadım. Öyle ya, ben kimdim? Kendime Kemalist demek istemiyordum, çünkü ben Ayşeci Mehmetçi olmayı küçüklüğümden beri komik buldum. Sırf bu yüzden koyu fanatiği olduğum futbol takımımdan bile vazgeçtim. İstedim ki hiçbir yaftam olmasın. Siyasi partilere gelince bile isimlere yapışıp kalmadım.

Sonra Muhafazakar da olamazdım. Tamam Müslümanlara verilen bir sıfat ve ben de Müslümanım. Ama bu da üstüme uymuyordu. Yani muhafaza ettiğimiz nedir? Müslümanlara verilen bütün yakıştırma sıfatlar konserve isimleri gibi. Muhafazakar, kapalı, köktendinci vs. Bunlar mı benim kimliğimi temsil edecek? Ki bırakalım kelimeleri, harflerin bile bir ruhu var.

İşte o zaman anlıyordum ki ben bir hiçim. Evet, evet öyle. Şöyle güzelce savunacağım, imzasını kolye suretiyle taşımakla bile sosyal çevrelerde kabul göreceğim, "yedirtmeyiz" diye özgürce bağırabileceğim kimim kimsem yoktu. Hayır siyasetin Atatürk vs. Erdoğan(islam) diye bölündüğü ülkede ne seçsen kârına ki? Erdoğan, İslam mıdır? Ne yapsa masum mudur? Her dediğine ayet gözüyle bakıp onu masum imam mı belirlemeliyiz? Talimiyye mensubu muyuz?

Veya İslam'ın zıttı Chp midir? Chp bir din midir? Tanrısı Atatürk müdür? İnsanlar başka bir insanın ardına sığınarak mı saygı görmelidir? Atatürkçüyüm dememle mi kâle alınmalıyım? Yaşasın Erdoğan dememle mi itibar görmeliyim? Yoksa karakterimin herhangi bir önemi de var mıdır?

En önemlisi bu sorulara kim cevap verecek?

Ama lüzumu yok. Ben cevabımı aldım.

İsteyenler bu anlatacağıma inanmayabilir, çok da olağanüstü bir olay değil ama kimileriniz inanmayacaktır biliyorum o yüzden peşinen hürriyetinizi teslim ediyorum. Bu malum yazıyı yazdıktan sonra sanırım bir-iki hafta kadar sonraydı bir rüya gördüm. Şimdi rüyayı burada anlatamam ama sonuç olarak yazıyı silmek gibi bir karar aldım. Çünkü rüyadan Atatürk'le ilgili bir sonuç çıkardım. Bu sonuç şuydu; Atatürk de bir insanoğludur ve hataları elbette ki olacaktır. Ve işin aslı ne eksik ne fazla, ben de bir insanoğluyum. Tanrı değilim. Yargı benim işim değil. Atatürk de hepimiz gibi rolünü oynadıktan sonra bu dünya sahnesine veda etti. Geçmişte olup bitmiş şeyler, doğruluğu - yanlışlığı tartışılır orası ayrı. Ama benim bütün bir yaşam felsefeme aykırı davranmak oluyordu bu; başkalarıyla meşgul olmak.

Çünkü bana göre ben hep kendimle meşgul olmalıydım. Kendi kusurlarımı düzeltmeye uğraşmalıydım. Kendimi eğitmeliydim, kültürlü ve bilgili olmalıydım, birçok lisan öğrenmeliydim, bir sürü kitap okumalıydım. Farklı şeyleri bir araya derlemeli, zıtlıkların özüne vakıf olmalıydım. Sonsuzluğun bilgisine sahip olmalıydım.

İşte eksikliğini hissettiğim şey buydu. Kendi kendime muhalif olmuş, aslında kendimle çatışmıştım ki insan ömrü hep böyle geçer farkında olmadan. Korkmadan derinlere dalmam gereken konular varken, sahildeki sığlıklarla vakit harcamıştım.

Yazıyı silmemle Atatürk konusunda zafere ulaştığını düşünenler ve Powerpuff Girls'ün bir kez daha günü kurtardığını zannedenler varsa buna devam edebilirler. Hayat herkesin kendi dünyası. Sen neye inanırsan o gerçek oluyor. Sonra bir de sosyal paylaşım sitelerine giriyorsun ve o da ne takip ettiğin kişiler hep doğruları söylüyorlar. Sen de ne kadar haklı olduğunu bir kez daha anlamış oluyorsun. İşte herkesin hayatı bundan ibaret. Bin kere sırtın sıvazlanacağına bir kere sakalını sıvazla da düşün.

Bunu yanlış anlamayın, o yazıya yazanlara bir sözüm yok. Artık fiilleri önemsemiyorum. Ben de hatalıydım. Neden karşımdakinin hatalı olması daha büyük bir canavar gibi gözüme görünmeli ki?

Ve bu blogun amacını belirlerken kendime şunu söyledim "bilgi aktarımı olacak". Bu dağa ne haykırırsan geriye o yankılanacak. Bu nedenle bazı yazılarımı komple sildim ve bazılarında da ana hattı bozmayacak şekilde kırpmalar yaptım. Mesela Atatürk yazısını sildim, kalkıp mezarından bana icraatlarını açıklamayacak ya. Gereksiz tefekküre gerek yok, önümüze bakalım. Türkiye asıl bugün nereye gidiyor bu önemli.

Sonra 2ne1 yazımı da sildim, aşırı gereksiz buldum. "Bilgi aktarışı" yoktu, daha iyilerini yazabilirim. Ve de Kesha yazısını sildim çünkü yorumlarda birisi illuminati'de olsa bile transseksüelliği neden gündem olmalı temalı bir yorum yazmış. Bunu göz önünde bulundurdum ve haklı olduğuna kanaat getirdim. Aslında ben de bu fikirdeyim, yazarken işin "isis" boyutundaki bilgiyi vermeye çalışmıştım. Ama tabii ki spekülatif olan transseksüellik daha çok ilgi gördü. Bunu beklemiyordum açıkçası. Demek ki insanlar artık bilgiyi tabaklarında hazır istiyorlar.

Belki One Direction yazısını da silerim ama onu şimdilik silmiyorum. Çünkü birçok kişi onu okuyup fanatiklikten vazgeçtiğini söylüyor ben de bu yolun önünü kapatmak istemiyorum.

Şunu da ekleyeyim, bunların tümünü söylememdeki amaç bazı hatalarımın farkına vardığım için bunları düzeltmek. Bunlar tabii blog gibi halka açık bir yerde olduğu için düzeltirken sizlere de bildirmem gerek. Vicdani sorumluluk #2482

Bir yerde ayet paylaşıp ufak bir tefsir yapmışım. Bunu yaparken kendi düşüncem olduğunu da belirtmişim ama olmaz öyle şey. Oyuncak değil, düşünsem bile spekülatif bir konuyu anlatırken araya sokuşturmamalıydım.

Bir de gayri müslimlerle ilgili bir şey yazmışım, okuyan gayri müslim varsa alınmasın. Onu da sildim. İkiyüzlülük yapmak istemem. Sizler de benim gibi insansınız. Bu dünyayı beraber paylaşıyoruz. Sadece farklı dinlere inanıyoruz, ya da inanmıyorsun. Sorun değil, hem de hiç. Ben her zaman farklı inanışlara sahip olduğum insanların dünyasını tanımaktan, onlardan heybeme bir şeyler katmaktan hoşnutluk duymuşumdur. Bunlar ayrılık sayılmaz, düşmanlık sayılmaz. Düşmanlık sadece düşmanlık edenedir.

Hem benim inancıma göre dünyada aynı anda Müslümanların bulunması da elzem; Yahudi, Hristiyan, Budist, Deist, Ateist, Satanist insanların bulunması da elzem. Çünkü Allah ezelde böyle irade etmiş, buna karşı çıkmak onun muntazam düzenine karşı çıkmak anlamına gelir.

Son olarak bir şey daha söylemek istiyorum ki yukarıda da özet geçtiğim chp-akp kavgasına lütfen beni dahil etmeyin. Söyledim işte eğer taraf olmak bu ikisinden ibaretse, diğerleri piyon zannediliyorsa ben bir hiç olmayı tercih ederim. Müslüman olunca Türkiye sınırları içindeyken iki Allah bir Kuran de, akpli oluyorsun. Cümlelere "siz zaten böylesiniz/bunlar zaten böyledir" diyerek başlamayın. Herkes karşısındakini kendisi gibi bilir. Yerdiğin, dalga geçtiğin kişi sensin aslında. Gaflette olmak ne kötü. Bunları tabii en başta kendime söylüyorum.

Yazması bile iğrendirici ama lütfen hüloğ ve kıl esprilerinizi bu bloga taşımayın. Olsaydım çekinmeden söylerdim ama kaç kere söylediğimi de unuttum zaten. Ben Akp'li değilim. Sığ düşüncelerin, basmakalıplaşmış diyalogların etkisiyle Hacivat'ıma Karagöz olmayın.

Ülke, kahvehaneye döndü. Ben ise ne Atatürk çekişmesinde olurum ne de Erdoğan. Gördüğümü söylerim, sen de gördüğünü söyle. Aynı yolda buluşacaksak bu zaten kaçınılmaz ama birbirimiz olmak zorunda değiliz. Hem zaten dediğim gibi yalnızca fikirleri savunurum, şahısları değil. Zaten fikirler de geliştirilir, günden güne değişir. Stabil olmamalı insan, değişken olmalı ki bir mesafe katedebilsin. Ne ödün vermeli ne de dayatmalı. Herkes kendini yaşamalı. Kendini keşfetmeli.

Bundan sonra da inşallah akıl kontrolü seviyelerini anlatmayı düşünüyorum. Ama bu da yeterli değil. Teşhis ve tedavi bir arada olmalı. O konuda da bir şeyler düşüneceğim, araştıracağım. Ve masonluktaki piramit üzerine yazmayı bu ikisinin ekseninde "bilgi akışı" sağlamayı planlıyorum.

Kliplerden çok sıkıldım, şarkılarla ilgili bir şey söylemiştim onun da doğrusunu masaya yatırmaya karar verdim.

Cümlelerime son verirken maden kazasında ölenlere de Allah'tan rahmet diliyorum. Aslında onlar şehit oldular ve ömürlerini adadıkları karanlıktan aydınlığa kavuştular. Süslü sözlere gerek de yok, ölümün getirdiği acıyı yaşamayan bilmez. Böyle bir vakitte bile hâlâ ayrılığa düşüyoruz. Asıl musibet bizim başımızda.

Yine şehitlere rahmet, geride bıraktıklarına sabır, milletimize birlik ve beraberlik diliyorum. İyi niyet ve inanç daima karşılığını bulacaktır. Niyetini temiz tutan herkese her yönden bol kazançlı günler diliyorum.

130 yorum:

  1. Atatürkle ilgili olan yazını okumuştum aylar öncesinde. Sonra da yorumları... Gerçekten insanlar karşıt düşünceye hiçbir zaman toleranslı davranamıyorlar. Her zaman kendilerinin haklı ve mantıklı olduklarını savunuyorlar. Atatürk'ü savunuyorlardı ama Atatürk o yorumlardaki üslubu görseydi ağlardı. Ben seni anlamıştım ve bir yorum bırakmıştım ve düşüncenin değişeceğine inanıyordum, çünkü 'onun bütün günahlarını sırtlanmak vardı' belki de işin sonunda... Gerçekten tebrik ediyorum seni. İmkanımız olsa gerçekten tanışmayı ve karşılıklı sohbet etmeyi çok isterdim seninle. Yolun hep aydınlık olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Genelleme yapmak istemem ama Türk halkının çoğunluğu taassup sahibi bireyler. Ve sanki bir tarafı seçmeleri gerekiyormuş gibi düşünüyorlar. Biraz daha okuyup düşünseler belki karşı tarafın düşüncelerini de kabullenecekler fakat dediğim gibi bazı insanların gözünde at gözlüğü vamışçasına davranıyorlar. İşte bu bizleri üzüyor.

      Sil
    2. bakın hala kafanız almıyor . HERKES AYNI DÜŞÜNCEYİ PAYLAŞMAK ZORUNDA DEĞİL BEN KARŞI TARAFIN DÜŞÜNCELERİNİ KABULLENMEK ZORUNDA DEĞİLİM.

      Sil
  2. Lena sen doğru yoldasın ve Rabbimiz sen istemediğin sürece seni asla yarı yolda bırakmaz <3 şunu da unutma eğer insanlar senin bize vermek istediğin genel mesajı anlayıp, kişilere tıkılıp kalmasalardı bu tartışmada olmazdı.... Başkalarını bilmem ama dostum bana çok yardımcı oluyorsun sağol :)

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. insanin kendi hatasini farketmesi zordur sen bunu basarmissin.yazilarini okumaktan,acaba lena ne yazmis demekten mutluluk duyuyorum.ve bir itirafta bulunayim one direction yazinla benide kurtardin o sapkinliktan.ilk okudugumda kabul etmek istemedim ama sen hakliydin dostum.sen cok iyi birisin,gercekten.bildiklerini bizimle paylasmaya devam et dostum.kendine iyi bak.

    YanıtlaSil
  5. Lena bir kez daha hayran oldum sana Allah başımızdan eksik etmesin seni... Sen mükemmel bir insansın benim için... ve söylemek istiyorum sanırım seni rüyamda gördüm bir erkek esmer gibi normal boylu sakallı tam hatırlayamıyorum ama rüyamda seni kuzenimin arkadaşı değil mi diye soruyorum yanımdaki kuzenime öyle bir rüyaydı sonra kalktığımda sanki senmişsin gibi hissettim, belki de sendin belki de değildin... ama yine de mutlu oldum ve paylaşmak istedim :) Yolun hep açık olsun, Allah sana afiyet versin...

    YanıtlaSil
  6. bi sonraki analiz ne zaman hazır olur lenaa

    YanıtlaSil
  7. meraba lena gerçekten yazılarına, düşüncelerine ve olayları yorumlamana hayranım aslında bakarsan bende senin gibi düşünüyorum yani ne bir siyasi partiyi destekliyorum ne de bir düşünceyi çünkü onun doğru olup olmadığını bilmiyorum ne kadar araştırsam da objektif şeyler bulamam ve aslında insanlara baktığımda destekledikleri şeylerin ne kadar doğru olup olmadığını bile bilmiyolar sadece birilerinden duyduklarını ya da taraflı düşünceleri görüyorlar bu ama sorsan her şeyi onlar biliyor doğrusu da o şu dünyada hiç bir şey ne doğru ne de tam yanlıştır diye düşünüyorum.Ben sadece değişmeyen Kuran'a inanırım o kadar. Yazılarınla bazı gerçekleri bize de gösterdiğin için sana sonsuz teşekkürler bildiklerini bizle paylaşmaya devam et senin gibi birini daha çok okumak isterim çok değerlisin gerçekten inşallah hayatında da faydalı işler yapıyosundur. kendine iyi bak :))

    YanıtlaSil
  8. Lena , başkalarının zihnimi yönettiğini hissediyorum.sanki özgür karar veremiyormuşum gibi.Dışarıdam aldığım baskıcı hisler etkiliyor olabilir mi,yoksa başka mantıksal açıklaması var mıdır?
    Allah'a emanet ol :)

    YanıtlaSil
  9. İyiki varsın ve iyiki bizi bilgilendiriyorsun. Senin blogunu keşfettikten sonra bakış açım, kararlarım, davranışlarım yani her şeyim değişti. Senin blogunu okuduktan sonra daha çok araştırmaya başladım ve araştırdıkça da çevremle paylaşmaya. Gerçekten iyiki yazıyorsun.

    YanıtlaSil
  10. Aşağıdaki yorumlara bak, neredeyse tapacaklar. Zaten diyor ki; ben de Allahın bir kuluyum, sizden tek farkım araştırıp düşünüp sorgulamam.
    Siz hazıra beleşe konuyorsunuz hep, kendiniz araştırın. Sizler de olgunluk seviyesine ulaştığınızı düşündüğünüzde yazılar yazın ki ilk meşaleyi yakan da mesut olsun.
    Hadi eyvallah

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, Lena.
    Bir şey sorabilir mıyım?
    Arastirdim ama bulamadım.
    Neden Amerika cogunlukla beyaz, mavi ve kırmızı rengini bir arada kullanıyor. Pepsi, bayrak, NBA gibi. Çok merak ettim. Belki sen cevaplarsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araya maydanoz olmak istemem ama kişisel fikrim, bayrağının renklerini her yerde vurgulamak istemek.

      Sil
  12. Merhaba yazılarını uzun zamandır takip ediyorum. Ilk defa Kesha yazını okudum sanırım ondan öncede illumunati Deccal Babhomet 25.kare vs gibi şeylere aşinalığım vardı. Youtube'dan videolar kitaplar bloglardan yazılar derken birden insanın gündemine çıkıyor bu tür şeyler.Sonra baktığın her yerde semboller görüyorsun .Kliplerde verilmek istene mesajları anlıyorsun. Bunları başkalarına anlatmak istiyorsun ve bu olay anlattığın kişılerinde gündemine çıkıyor ve onlarında anlattığı kisilerin. Bir araya gelip astral seyahatı konuşuyorsunuz Disneyin filmlerini kişilik bölünmesimi oz büyücüsü programını barbie programını yıldırımın neyi anlatmak istediğini Mickey mauseun pantolundaki renklerin neyi isaret ettiğini.ve bu olay günlerce insanın gündeminde kalıyor. olay sadece illumimatiden ibaret deil daha birsuru örgüt var illumunati sadece ünlülere akıl kontrolu uygulamıyor. Daha bir şürü şey var. Sonra bunları öğreniyorsun bide bunları araştırıyorsun yani bu olay aylarca gündeminde kalıyor. Anlatmak istediğin bilgiyi anlıyorum. "Bilinçlendirmek " istiyorsun. Ama neden rahman suresinde anlatılanları deilde rihannaya neden mussallat olduklalarını anlatıyorsun yada eminemin kaç halteri olduğunu. Bence bloğunda başından beri siyasete hiç girmemeliydin Bir gun Atatürk ü anlatırsın yarın Tayyip i sonra cemeati derken uzar gider. Taraf tutmadiğına sürekli vurgu yapiyorsun ama gorusunu anlayabiliyorum ve farkinda olmasanda bir taraftasin. Ve hatta paylastigin bir videoda acikca bir partiye karşı kötü tutum var. Seni suçlamıyorum suçlayamamda zaten. Eğer bir görüşün varsada her ne olursa.olsun sonuna kadar saygı duyarım amacım seni yargılamak deil sadece merek ettiklerimi sordum umarım cevaplarsın

    -y

    YanıtlaSil
  13. Lena IŞİD hakkinda bilgi verir mısın,son zmanalarda haberlerde Adı gecti Pek bir sey anlayamadim.s

    YanıtlaSil
  14. merhaba Lena gerçekten bir kez daha kendini hayran bıraktın bence çünkü sen doğruları söylüyorsun ama anlamak istemeyen başka ama lütfen bir daha bu kadar uzun süre ara verme özlettin :) bu arada seni okuyan çok kişi var ama senin haberin yok :D

    YanıtlaSil
  15. Twitter'da BMY yi takip etmeni çok kıskandımm :((((

    YanıtlaSil
  16. uzun süredir blogunu inceliyorum.Sık sık yeni birşey yazıp yazmadığına bakıyorum.Bu konular çok fazla ilgimi çekiyor ve bir tek senin yazdıkların inandırıcı ve yeterli geliyor.Bu konularla ilgili sayısız blog gezdim ve birçok kitap okudum.İtraf etmem gerekir ki en çok burdakiler beni etkiledi.Bu arada ben koyu bir navy yim yani rihanna hayranı işte.What now analizini ayrıntılı olarak defalarca inceledim.orda bahsettiğn şu şeytan çarpması filmini seyrettim.Bak ben ateist biriym fakat film beni fazlasıla etkiledi.Düşüncelerim karışmaya başladı biliyorum fazla uzattım ama senden ricam o film ile ilgili bir analiz yapman en azından umarım bunu görürsün filmin doğruyu yansılıp yansıtmadığını söylersin

    YanıtlaSil
  17. neden artık yoksunuz yeni yazı yeni bişeyler bekliyoruz artık lütfen geri dönün

    YanıtlaSil
  18. Daha kac ay bekleyecegiz ?

    YanıtlaSil
  19. lena adam oluyon sen

    YanıtlaSil
  20. neden kimseye cevap vermiyorsun okurlarını hiç mi umursamıyorsun

    YanıtlaSil
  21. lena beni one direction yazınla onlara olan hayranlığımdan kurtarmıştın. şimdide anime çılgınlığından kurtarırmısın öncekilere benzemiyor. namazlarımı bile kaçırıyorum ciddi bi sorun. özellikle shingeki no kyojin. animelerle ilgili bi çalışma da yaparsan sevinirim benim gibi binlercesi var.

    YanıtlaSil
  22. Lena analizlerini ciddi anlamda beğeniyorum fakat benim düşünceme göre dünyayı yöneten hastalıklı insanlar yalnızca İlluminatinin adını kullanıyor. Yani illuminatiyi yasatmiyorlar. Bu sayede prim yapıyorlar ve bizim yalnızca korkmamizi sağlıyorlar. Düşüncelerini haklı buluyorum fakat eğer dediğin, dediginiz gibi onlara hizmet eden unluler ağır bir zihin kontrolundeyse ve bunu soylemeleri yasaksa o zaman bize kliplerle mesaj vermeleri de yasak olmalı. O adamlar salak değiller elbette bunu anlarlar. Dediğim gibi bu ruh hastasi insanların planlarına inanıyorum ama ya İlluminati de çok büyük bir komploysa ve biz kafamıza taktikca onlar planlarına bir adim daha yaklasiyorsa ? Sahsen zihin kontrolüne hala bir anlam veremedim. Çok arastirdim fakat taşlar hala oturmuş degil. Kafamdaki soru işaretlerini giderirsen çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  23. Hadi artık birşeyler yaz lena yazılarını okumayı özledim.

    YanıtlaSil
  24. Ah, keşke 2NE1 yazını silmeseydin. Okuyacaktım ben onu ;_;

    YanıtlaSil
  25. Zaten Hak'tan yana olan her zaman hor hakir görülmüştür maalesef bu bizim ülkemizde hat safada bunlarin başını da kemalistler cekiyo sen kimse icin bence düşüncelerini savunmaktan vazgeçme eğer ki onlara aldirsaydik dinsiz olur cikardik

    YanıtlaSil
  26. Yazinin ne durumda oldugunu haber versen keske tabi yaziyosan

    YanıtlaSil
  27. Selamun Aleykum.
    Ben bilinçlendirmeyi hedefliyorsan siyaseti ele alman gerektiğini düşünüyorum. One direction gibi saplanti hale getirilmis, alıp götürmüş grupları ya da sanatçıları ele alman çok güzel ve doğru. Ama aynı saplantı, alıp götürüş siyasette de var. Siyasete de odaklanmani isterim. Vesselam.

    YanıtlaSil
  28. Lena,Ben kapanali 3-4 ay oldu namaz kilmaya baslamk istiyorum AMA antidepresan kullanmaya basladi gunde 12 saate kadar uyuyorum resmen hissizlesti hic acı hissetmiyorum hicbir seyden korkmaz oldum.uzerimdeki bu tembelligi nasil atabilirim.lutfen artik bloguna gir ve bize cevap yaz . simdiden tesekkurler,Allah yardimcin olsun

    YanıtlaSil
  29. ANDREJ PEJIC in kadın olmayı tercih etmesi çoooooook üzücü
    ama o hem kadınken hem erkekken müthiş güzel ikiside yakışıyo

    YanıtlaSil
  30. Arayı gerçekten çok uzatıyorsun. Yazamıyorsan yazamayacağım de kurtul.

    YanıtlaSil
  31. artık yazmıcaksan yazmıcam de ya da blogunu kapat gitsin bence

    YanıtlaSil
  32. öldü galiba :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bro,bu yazıya yapılan en iyi yorum bence

      Sil
    2. Doğru düzgün bir şey düşünmez misiniz siz?

      Sil
  33. gd crooked şarkısında illuminatiyi hedef alıyor heralde çünkü o aşk adamı değil :// çok tuhaf oldum

    YanıtlaSil
  34. nerdesin be lena gel artık bi paragraf yada bi cümlecik haber ver bari ona bile
    razıyım çok iyi yazıyosun bırakmanı istemiyorum dön artık

    YanıtlaSil
  35. Daha yazmiycaksan yazmicam de sen de kurtulursun biz de

    YanıtlaSil
  36. ve da yazısı bile olur benim için
    yaşam belirtisi göster

    YanıtlaSil
  37. bişey sormak istiyorum bilgisi olanlar lütfen cevaplasın
    beyonce sweet dreams analizini okuyodum orda ancak astral seyahat sanıldığı gibi ruhun bedenden çıkıp da istediği gibi dolanması değildir cinin hakimiyetine verilen ruh söz konusudur yazıyodu ama netten araştırdığımdaysa astral seyahatin hiç zararı bulunmadığı konsentre olabilen herkesin yapabileceği şey olarak bahsediliyodu
    insidiousda da çocuk astral seyahate başladığı zaman cin min yoktu rahat rahat geziniyodu bedenine daha sonra yani astral seyahate başladıktan sonra girdi
    someone can explain???

    YanıtlaSil
  38. Lena cok uzun zaman oldu senin de yasantin var biliyoruruz sinavlarin olur okul olur veya bazi sorunlarin olabilirhoş karsilariz ama bunu belirtip bizi merakta birakman gerekmez degil mi?

    YanıtlaSil
  39. ''Taraf olmayan bertaraf olur.''
    Siyasette olsa, Allah'ın dünya için baki kıldığı hak-batıl savaşında bir tarafı tutmak gerekir. Misal müslüman kadınların başörtüsü örtme sebebi nedir? Müslüman olduğunu belli etmektir öyle değil mi? ben şu gillerdenim demektir, dışarıya karşı bayrağı çekmektir. CHP - AKP birer hak-batıl örnekleridir. Belki AKP İslam'ı iyi temsil edemiyor olabilir insanoğluyuz sonuçta beşeriz şaşarız. Müslümansak şayet tarafımızı İslamın girdiği her alanda temsil etmeliyiz. Bu bir savaş, kimse bunda diyemez ki ''aman onun bunun sütlüsüne karışmayım.'' Müslümanın üzerine elzemdir; yanlışı gördüğünde eliyle düzeltmek, olmadı diliyle düzeltmek, olmadı kalbiyle buuz etmek. Müslüman yanlışa karşı yumuşak durmaz durmamalı. Diğer türlü ''Ben Peygamber efendimiz (s.a.v) lider bilirim.'' demekle bitmez icraata da dökmek gerekir. Bunları zaten biliyorsundur Lena, ben hatırlatayım dedim.

    YanıtlaSil
  40. Lena bu kadar aradan sonra gercekren iyi bir calisma bekler olduk senden,bil istedim

    YanıtlaSil
  41. Lena facebook hesabin ya da sayfam var mi?Sayfama admin lazım.Sen yapar mısın çok iyi.yazıların var. https://m.facebook.com/regels.bf iletişim için sayfa

    YanıtlaSil
  42. Bir.de.e mailini verir misin

    YanıtlaSil
  43. ya lena ben şaka yapıp gülmen için demiştim gerçek adın leyla mı felan diye beni ciddiye aldın moralini bozduysam özür dilerim...

    YanıtlaSil
  44. lena nerdesin lena çok özledim seni

    YanıtlaSil
  45. Lenaa tam 6 7 aydir seni bekliyoruz yorumlari okuyosan bile bi belirti ver bari nolur geri doonnn guzel ve upuzuun bi yaziyla

    YanıtlaSil
  46. laa sana diyom laa yazıcaksan yaz yazmıcaksan ben yazmıyom ben bye de

    YanıtlaSil
  47. Madonna nın ilüminati şarkısı hakında yorum rica edecektim şahsi fikrime göre şarkı önemli mesajlar içeriyor aynı zamanda kafa karıştırıcı senin gibi bilen birinin el atması gerekiyor(yzun süredir buraya girmiyorsun umarım bunu görürsün)

    YanıtlaSil
  48. Lena Sia nın Elastic Heart şarkısının klibi hakkında ne düşünüyorsun? Ben şahsen orda bir sanat göremedim? Senin düşüncelerini merak ediyorum

    YanıtlaSil
  49. Umarım yaşıyorsundur...

    YanıtlaSil
  50. yazılarını bekliyorum

    YanıtlaSil
  51. yazılarının devamı gelmeli! lütfen bizi terketme

    YanıtlaSil
  52. Eminem le ilgili bir yazı daha yazacağını söylemiştin ama kliplerden sıkıldigina göre yazı gelmeyecek

    YanıtlaSil
  53. Hemen hemen her gün blogunu kontrol ettiğim, ve hemen hemen her gün hayal kırıklığıyla blogundan çıktığım ilk-tek-yeri doldurulamaz kişi. Senden ne yazı, ne analiz, ne de başka bir şey istiyorum. Buralardan uzaklaşmış olma ihtimalin çok fazla, eğer bunu okuyorsan lütfen yaşadığına, iyi hissettiğine, geri dönüp dönmeyeceğine dair bilgi ver. Seni hiç tanımadım, hiç görmedim, asla da görmeyeceğim büyük ihtimalle. Ama "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" vardır ya, işte tam öyle. 15 senelik okul hayatımda hiçbir öğretmenimden alamadım belki de senden aldıklarımı. Nolursun bir yaşama belirtisi göster..

    YanıtlaSil
  54. Lena ,amerikada cok garip olaylar yasaniyor,sokaga cikma yasagi vesaire.bir aciklik getiri misin.4 gozle seni bekliyoruz

    YanıtlaSil
  55. umarım yaşıyosundur çünkü şüphelenmeye başladım twitterında da paylaşım yok favoriye aldığın tweet yok umarım iyisindir bir yıl oldu :(

    YanıtlaSil
  56. öldünmü kızım ya nerdesin

    YanıtlaSil
  57. lena biz burdayız senin için

    YanıtlaSil
  58. lena seni özledik

    YanıtlaSil
  59. Lena artık yazmayacak mısın cevap ver lütfen

    YanıtlaSil
  60. en azından twitterdan duyursaydı takipçilerine artık yazmayacağını. kendisini önemseyenleri endişelendirdi

    YanıtlaSil
  61. Avril Lavigne akıl kontrolündemi tamamlanmış karakterle bir ilgisi var mı Let Me Go klibinin anlamı nedir Lyme hastalığını ona İlluminati mi bulaştırdı bir analiz yapabilirmisin

    YanıtlaSil
  62. Eminim ki birçok kişi her gün yeni bir yazı olup olmadığını görmek için bu bloga girmeye devam ediyor. Tabii ki hayatında daha önemli olaylar, durumlar vb. olmasını anlıyoruz. Ama sanıyorum ki çok büyük bir olay yaşamasaydın ya da benzeri bir durum olmasaydı bir seneyi aşkın bir süredir suskun kalmazdın. Sadece şunu demek istiyorum ki hayattaysan ve bu yorumları okuma olanağına sahipsen, bizi görmezden gelmediğinden emin olmak istiyoruz. Her şey için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  63. Merhaba Lena
    Yazdıklarını çok beğeniyordum ama 1 yılı aşkın süredir ortada yoksun .
    Eğer geri dönmek istrsen seni takip eden ve seven insanlar hep var .
    Her şey için teşekkürler .

    YanıtlaSil
  64. hala bekliyoruz lena lütfen...

    YanıtlaSil
  65. Bu kadar mıydı

    YanıtlaSil
  66. Lena neden hala yoksun endişelrnmeye başladım. Umarım herşey yolundadır.En kısa zamanda geri dönmeni istiyorum. Yada bir cevap bekliyorum. Devam edicek mi yoksa bitiğine dair. Burda bitmemeli dönmeni ümit ediyorum ben ve senin yazılarını merakla takip edenler ...

    YanıtlaSil
  67. Atatürk hakkındaki yazını ben okuyamadan silmişsin, merak ettim şimdi. Bana katkısı olan yazıların vardu, neden ortada yoksun? Geri dönmeni bekliyoruz xx

    YanıtlaSil
  68. Eğer burası özgür bir ülkeyse ve istediğimi sorabilirsem bir yanıt da beklerim. 19 Ekim 2015'te "cult deprogramming" hakkında soru sorduğum yorum şu an silinmiş gözüküyor. Eğer blog yöneticisinden başka birisinin yorumları silme yetkisi yoksa, ben bu durumdan lena gravel'in hala bu bloga girebildiği sonucunu çıkarırım. Ve eğer "site yöneticisi" bu yorumları görüyorsa bir cevap da beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. peki emin misin bu yazıyı yayınladıktan sonra sildiğine?
      ben de çok merak ediyorum onu o yüzden soruyorum

      Sil
    2. Dediğim gibi, 19 Ekim'de yorumum yayınlanmış gözüküyordu. 23 Ekim'de tekrar siteye baktığımdaysa göremedim. Eğer silinmemişse başka ne olabilir hiçbir fikrim yok. Sadece endişeleniyorum.

      Sil
  69. aynen bakıp bakıp yok olduğunu görmekten ciğerim soldu valla canısı

    YanıtlaSil
  70. biz hala burdayız

    YanıtlaSil
  71. Sadece bir cevap bekliyoruz. Tüm bu sorulara karşılık kısacık bir yanıt lena?

    YanıtlaSil
  72. Nerelerdesin insallah iyisindir

    YanıtlaSil
  73. neden onun bu kadar merak ettiniz anlamıyorum anlatım şekli iyiydi ama yazıları o kadarda değerli değil bence sadece bize kendi fikirlerini empoze etmeye çalışıyodu tek yaptıı şey oydu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstersen Rihanna'nın antidiary adlı akıl odalarını izle belki lena yı daha iyi anlarsın.

      Sil
  74. Şu zamanlarda senin yazılarına ihtiyacımız varken böyle bırakmamalısın

    YanıtlaSil
  75. benim bahsettiğim o değil çoğu insan burda tanımadığıyüzünü bile görmediği bi kişiyi merak ettiğini onun için endişelendiğini yazılarını okumaya ihtiyacı olduğunundan bahsediyor çok saçma ona nasıl bu derece güvenebiliyolar

    YanıtlaSil
  76. Birisi için endişelenmek onun yüzünü görmeyi gerektirmez, onu fikirlerinden tanıyabiliriz. Sadece yazılarını okuyup başka hiçbir araştırma yapmadan, düşünmeden ona güvenmek zaten saçmalık olurdu. Endişelendiğimiz şey de en önemli bilgi kaynaklarımızdan birine ne olmuş olacağı. Yıllardır beni sürekli düşünmeye, öğrenmeye teşvik eden birisinin bir anda susması tuhaf bir şey değil mi?

    YanıtlaSil
  77. Merhabalar öncelikle şunu söylemem gerekirse çok iyi analizler yapıyorsunuz. Neredeyse hepsini okudum çok beğendim ancak Justin Bieber ın da klip analizlerini de yapmanızı isterim özellikle de where are you now şarkısının klip analizini istiyorum

    YanıtlaSil
  78. lena ne zaman devam edeceksin? yoksa bıraktın mı?

    YanıtlaSil
  79. 2 sene önce, yani bu yazında inşallah akıl kontrolü seviyelerini anlatacağını yazmıştın. Henüz araştırma aşamasında mısın, çünkü hala yeni yazılarını bekleyenler var. Tabi insan hayatı sürekli bir koşuşturma ama inşallah en azından blogundaki yorumlara bakmaya zamanın oluyordur. Eğer öyleyse sesini duymak istiyoruz Lena. Çünkü senin de dediğin gibi hayatlarında değişim meydana getirdiğin insanlar var. Yeni 'bilgi aktarımlarını' bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  80. Vay be 2 sene olmuş yazmayalı.. Özledik

    YanıtlaSil
  81. Lena, her şey için teşekkürler. İnşallah vaktin olur ve yazmaya, bizi şaşırtıp aydınlatmaya devam edersin. Allah'a emanet ol.

    YanıtlaSil
  82. çok saçma...
    bir şeyler aktarabilmek için yıllarca, onlarca blog paylaşmış birisinin birden kaybolması çok saçma...
    ne twitter hesabında ne burda şu an nolduğuyla ilgili en ufak belirti yok
    üstelik tüm bunlar zaten kendide bu blogda anlattığı gibi çok kötü yaşadığı şeyler üstüne oldu
    direk paronayaklığa bağlamayalım hadi, mantıkla gidelim sürekli sormaya ve sorgulamaya teşvik eden bir insan aylarca çok kötü şeyler yaşıyor ve birden kayboluyor, hiçbir şey demeden?
    ya daha kötü, travmatik şeyler yaşadı, yada bu sorumluluğun altında kalamadı(ki sanmıyorum), öbür ihtimali düşünmek bile istemiyorum
    lisede çok araştırdım doğru yada hepsi yanlış çok şey öğrendim senden hatta hala çoğu fikrine katılmıyorum bile
    artık üniversitedeyim ve senin gibi düşünmeye ve sorgulamaya iten insanlara çok ihtiyacımız var
    sanmıyorum dön(ebile)ceğini artık
    ama yinede hep kontrol edicem ben
    sevgiler

    YanıtlaSil
  83. Bence artık geri dönmeli ve PizzaGate olayı hakkında bizi aydınlığa kavuşturmalısın.

    YanıtlaSil
  84. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  85. Nerede olursanız olun, ne yapıyorsanız yapın, umarım hayırlı ve kendi istediğiniz işler yapıyorsunuzdur. Hayatıma çok şey kattığınızı söylemek isterim. Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  86. Umudumuzu kesmedik

    YanıtlaSil
  87. Biz Iowa City, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi temsilcisiyiz, bir kez daha hastalarımız için böbrek almak için buradayız ve onlar kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi bir miktar para ödemeyi kabul etmişlerdir. Bir bağışçı olmak ister veya bir Hayatı kurtarmak istiyorsanız, aşağıdaki e-postada bize yazabilirsiniz.

    Bu, sizin için tamamıyla zengin olmanız için bir fırsattır. Bizimle% 100 güvenli işlem garantisi veriyoruz ve garanti ediyoruz, her şey yasalara uyan böbrek donörlerine göre yapılacaktır.
    Artık daha fazla zaman kaybetmeyin, lütfen bize iowalutheranhospital@gmail.com adresinden yazın.
    Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Iowa Lutheran Hastanesi.

    YanıtlaSil
  88. Ben hala bekliyorum 😣😣😣

    YanıtlaSil
  89. Umarım derin bir araştırmanın içerisindesindir ve bu sessizliğin o yüzdendir

    YanıtlaSil
  90. Söylemek istediğim birkaç şey var.

    Benim gibi uzun zamandır bugüne kadar blogu kontrol etmeye devam eden az da olsa birkaç kişi var gibi gözüküyor. Hepimiz lena'ya ne olduğunu merak ediyoruz bu doğru. Ama şöyle düşünüyorum, dört sene sonra bile bu blogu akıllarına getirip kontrol etmeye devam eden insanların olması lena gravel'in istediği amaca ulaştığını, "bilgi aktarımı"nı yapmış olduğunu gösterir. Hatırlarsanız, "Sürahiye tek bir damla karışsa bile önemlidir." Bu kadar kişinin araştırmayı, bilgi edinmeyi seven ve hayatta bir amacı olduğunu düşünen insanlar olduğunu tahmin ediyorum. Ki böyle insanlar -en azından benim deneyimimle- bilgilerini, fikirlerini kendileriyle aynı bağlamda anlayabilecek ve konuşabilecek kişilerden, arkadaşlardan genelde mahrum kalırlar; özellikle ülkemizde ve günümüzde. Bir şeyler öğretmeye ve gözlerini açmaya çalıştığınız insanlar tarafından genellikle görmezden gelinebildiğiniz gibi, deli muamelesi de görebiliyorsunuz, ya da hepten umursanmayabiliyorsunuz. Bu da, etraftaki her şey artık anlam kazanmışken ve çok bariz bir şekilde gözünüzün önündeyken tahammül edilmesi zor bir durum olabiliyor.

    Öyleyse, neden "bilgi aktarımı" burada olan bizler tarafından devam ettirilmesin?

    Şu yıl içinde bile blogu ziyaret eden insanların en azından birçoğunun da artık medyada vs. karşılaştıkları şeyleri belli bir çizgiden görebildiklerini, daha doğrusu "kavrayabildiklerini" düşünüyorum. Lena gravel gibi MinorityReport0 da uzun süredir (neredeyse iki sene) bir paylaşım yapmıyor, dua edelim ki endişe gerektiren bir durum olmasın, iyi ve her yönden kazançlı bir hayat yaşıyor olsunlar.

    Hepimizin kafasında belli konular hakkında sorular olabilir ve bu konular hakkında konuşup bilgi alışverişi yapabilmek güzel olurdu. Umarım düşüncemde yalnız değilimdir ve buraya kadar okumaya devam ettiyseniz görüşlerinizi almak isterim.

    YanıtlaSil
  91. Belki hiç görmeyecek olsan da tekrar teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  92. Hala bir umut bekliyoruz, gençliğime yön verip öylece ortadan kaybolman... Yapma, umarım iyisindir. Ve de hala canlı.

    YanıtlaSil
  93. ILLUMİNATI'NIN BÜYÜK SİPARİŞTESİNDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ HEDEFE VE DÜNYADA HEDEF, bu, İlluminati'nin kardeşliğine katılmak için kayıp hayallerinizi kurtarabileceğiniz ve ayrıca zenginlik ve mutluluğun ışığını görebileceğiniz açık bir fırsattır. Kan fedakarlığı olmadan. Ayrıca, yeni üyelere kardeşliğe katıldıkları ve yatırımları ile seçtikleri ve konumlandıkları bir evin yanı sıra, bu yaşamlarında ünlü olmaları için bir fırsat olarak kabul edilmeleri için 650.000 USD tutarında bir ücret ödüyoruz.

    İLLUMİNATİYE KATILAN YENİ ÜYELERE VERİLEN FAYDALAR.
    1. 650.000 ABD Doları tutarında bir nakit ödül.
    2. 150.000 USD değerinde yeni bir Şık Dream CAR
    3. Seçtiğiniz ülkede bir rüya evi satın aldım.
    Dünyadaki en iyi 5 kişiden oluşan bir aylık randevu.
    Liderler ve dünyadaki en önemli 5 ünlü. Eğer ilgileniyorsanız, lütfen önceki e-posta adresiyle iletişim kurun = greatilluminate99@gmail.com



    NOT; dünyanın her yerinden katılabileceğiniz bu Illuminati kardeşliği Hindistan, Türkiye, Afrika, ABD, Malezya,
    Dubai, Kuveyt, Birleşik Krallık, Avusturya, Almanya, Avrupa. Asya, Avustralya, vb.


    Selamlar TEMPLE ILLUMINATI AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

    YanıtlaSil
  94. Etrafımızda farkında olan kimse yoksa ve kimseye de fark ettiremiyorsak ne yapacağız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevabımı aldım.
      "Çünkü bana göre ben hep kendimle meşgul olmalıydım. Kendi kusurlarımı düzeltmeye uğraşmalıydım. Kendimi eğitmeliydim, kültürlü ve bilgili olmalıydım, birçok lisan öğrenmeliydim, bir sürü kitap okumalıydım. Farklı şeyleri bir araya derlemeli, zıtlıkların özüne vakıf olmalıydım. Sonsuzluğun bilgisine sahip olmalıydım."

      Sil
  95. O zaman 2020 yorumu da benden olsun. Biraz önce maillerime baktım ve Lena ile olan yazışmaları okudum. 8 gün sonra 23 yaşıma gireceğim. Ve 7 yıl önce buradaydım. Şimdi tekrar burda olmak çok garip hissettirdi. Belki 10 yıl sonra tekrar gelirim belki de 10 yılı göremem. Ama gerçekten o zaman farklı şeyler hissettirdin Lena. Seninle tanışmayı ve şimdi ki aklımla konuşmayı isterdim. Teşekkür ederim herşey için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız değilsin, ikinci 2020 yorumu da benden gelsin. Şu an ben de 22 yaşındayım ve aynı şekilde ilk defa 7 yıl önce bu site ile tanışmıştım. Lena ile konuşmaya fırsatım olmasa da hayatımda bazı şeyleri anlamamda büyük katkısı oldu. Olur da bir gün o da gelip bu yorumları görürse en azından birkaç insanın hâlâ aklında olduğunu fark etmiş olur, kim bilir, belki de onca seneden sonra konuşma şansımız olur. Sağlıcakla kalın.

      Sil
  96. MERHABA
    izleyici nihayet Illuminati davlumbazına nasıl katıldığım ve ZENGİN, ÜNLÜ VE GÜÇLÜ olduğum hakkındaki referansımı paylaşmak için burada, davlumbazın bir üyesi olmak için elimden geleni yaptım ama sonunda bir tanıklık yapmadan önce birkaç kez dolandırıldım Bu yüzden ajanla temasa geçtim, davlumbana katılmadan önce bana çok para isteyeceğinden çok korktum ama sürprizime göre sadece yaptığım eşyaları satın almak istedi ve bugün dünyaya anlatmaktan çok mutluyum zengin ve hepsi ile birçok iş kurabilmiş, kişisel hesabımda toplam 20 milyon dolar var ve ayrıca dünya çapında Illuminati tarafından emanet edilen ve aynı zamanda istediğimi yapma gücü ... Bir çok insanın yolda olabileceğini biliyorum ve burada yardım isteyin
    resmi e-posta: illuminatibrotherhood5555@gmail.com
    Whats-app: (+ 3197005034579)


    Dolandırıcılara dikkat edin ve 18 yaşından büyük olmalısınız.

    YanıtlaSil
  97. MERHABA
    izleyici nihayet Illuminati davlumbazına nasıl katıldığım ve ZENGİN, ÜNLÜ VE GÜÇLÜ olduğum hakkındaki referansımı paylaşmak için burada, davlumbazın bir üyesi olmak için elimden geleni yaptım ama sonunda bir tanıklık yapmadan önce birkaç kez dolandırıldım Bu yüzden ajanla temasa geçtim, davlumbana katılmadan önce bana çok para isteyeceğinden çok korktum ama sürprizime göre sadece yaptığım eşyaları satın almak istedi ve bugün dünyaya anlatmaktan çok mutluyum zengin ve hepsi ile birçok iş kurabilmiş, kişisel hesabımda toplam 20 milyon dolar var ve ayrıca dünya çapında Illuminati tarafından emanet edilen ve aynı zamanda istediğimi yapma gücü ... Bir çok insanın yolda olabileceğini biliyorum ve burada yardım isteyin
    resmi e-posta: illuminatibrotherhood5555@gmail.com
    Whats-app: (+ 3197005034579)


    Dolandırıcılara dikkat edin ve 18 yaşından büyük olmalısınız.

    YanıtlaSil
  98. MERHABA
    izleyici nihayet Illuminati davlumbazına nasıl katıldığım ve ZENGİN, ÜNLÜ VE GÜÇLÜ olduğum hakkındaki referansımı paylaşmak için burada, davlumbazın bir üyesi olmak için elimden geleni yaptım ama sonunda bir tanıklık yapmadan önce birkaç kez dolandırıldım Bu yüzden ajanla temasa geçtim, davlumbana katılmadan önce bana çok para isteyeceğinden çok korktum ama sürprizime göre sadece yaptığım eşyaları satın almak istedi ve bugün dünyaya anlatmaktan çok mutluyum zengin ve hepsi ile birçok iş kurabilmiş, kişisel hesabımda toplam 20 milyon dolar var ve ayrıca dünya çapında Illuminati tarafından emanet edilen ve aynı zamanda istediğimi yapma gücü ... Bir çok insanın yolda olabileceğini biliyorum ve burada yardım isteyin
    resmi e-posta: illuminatibrotherhood5555@gmail.com
    Whats-app: (+ 3197005034579)


    Dolandırıcılara dikkat edin ve 18 yaşından büyük olmalısınız.

    YanıtlaSil
  99. MERHABA
    izleyici nihayet Illuminati davlumbazına nasıl katıldığım ve ZENGİN, ÜNLÜ VE GÜÇLÜ olduğum hakkındaki referansımı paylaşmak için burada, davlumbazın bir üyesi olmak için elimden geleni yaptım ama sonunda bir tanıklık yapmadan önce birkaç kez dolandırıldım Bu yüzden ajanla temasa geçtim, davlumbana katılmadan önce bana çok para isteyeceğinden çok korktum ama sürprizime göre sadece yaptığım eşyaları satın almak istedi ve bugün dünyaya anlatmaktan çok mutluyum zengin ve hepsi ile birçok iş kurabilmiş, kişisel hesabımda toplam 20 milyon dolar var ve ayrıca dünya çapında Illuminati tarafından emanet edilen ve aynı zamanda istediğimi yapma gücü ... Bir çok insanın yolda olabileceğini biliyorum ve burada yardım isteyin
    resmi e-posta: illuminatibrotherhood5555@gmail.com
    Whats-app: (+ 3197005034579)


    Dolandırıcılara dikkat edin ve 18 yaşından büyük olmalısınız.

    YanıtlaSil
  100. 6 sene sonra bile hâlâ çok güzel yorumlar yapılırken son zamanlarda bu kadar saçma spam mesajlarının çoğalmış olması üzücü.

    YanıtlaSil
  101. BU DÜNYAYA AYDINLATILMIŞ RESMİ DUYURU
    NOT: HİÇBİR İNSAN AÇIKLAMASI DAHİL DEĞİLDİR
    Tapınak acentesi ile WhatsApp üzerinden iletişime geçebilirsiniz: +1 (914) 281-2259

    İş adamı, politikacı, müzisyen, öğrenci misiniz? Zengin, ünlü, hayatta güçlü olacak, bugün İlluminati kardeşliğinin kültürüne katılacak ve anında zengin bir miktar alacaksınız. Haftada 1 milyon dolar ve bedava ev. Bu dünyada nerede yaşamayı seçerseniz seçin ve hatta ayda 50.000.000 $ maaş alsanız ...

    Illuminati üyesi olan yeni üyeler için avantajlar.
    Seçtiğiniz herhangi bir ülkede bir ev.
    2. 1500.000 USD değerinde yeni bir rüya arabası.
    Dünyanın en zengin adamlarıyla tanışma fırsatı

    Ortaklarımızla iletişime geçmeden önce en az 25 yaşında olmalısınız
    Eposta: illuminatilight676@gmail.com
    Whatsapp: +1 (914) 281-2259
    .

    YanıtlaSil
  102. 2022'de bu siteyi hatırlayan kaç kişi vardır merak ediyorum

    YanıtlaSil

İstediğini sorabilirsin, burası özgür bir ülke. Yani, sanırım.