Cumartesi, Kasım 23, 2013

Rihanna - Şeytan Çıkartması

+13 bir yazıdır.

Merhaba bugün hızlıca yeni bir analiz yaptım. Zaten What Now'ın klip biraz basitli yani çok sembol yok ama yeteri kadar var. Başlıktan anlaşıldığı gibi cinli bir yazı. Korkuyorsan okuma. Okumayanı zorlayamam ya, mouse senin elinde haha :)

Baslayalım.
Bu sahneyi Rihanna'nın kafası olmuş bir milyon olarak açıklayabilirim sanıyorum. Ya da aklımın odaları senle doldu taştı mod on da olabilir. Her halükarda Rihanna bir delirme anı yaşıyor diyebiliriz.

Klibin sahne arkası videosunda Rihanna diyor ki: "Herkes şimdi bir aşk şarkısı klibi olsun diye bekliyor, yumuşak olsun bekliyorlar. Evet yumuşak ama deli bir klip."

Yani bir delilik olduğunu kendisi de onaylamış bulunuyor.

 
Efendim gelgelelim kimi hareketleriyle delirdiğini veyahut ele geçirildiğini gösteriyor. Bir beyin fırtınası oluşturmak gerekirse haunted, demented, possessed gibi terimler kullanılabilir. Yani perilenmiş, sahiplenmiş, musallat olunmuş denilebilir.
 
Örnek olarak The Last Exorcism filminin posteri şekil a'da görüldüğü gibidir. Çünkü Exorcism filmleri izleyenler iyi bilir ki içinde şeytan olan kimseler hep böyle garip hareketlere girerler. Yani cin çarpması dediğimiz olay vuku bulur. Mesela Türk filmi Musallat'ta da spoiler vermek gibi olmasın cin eve geldiğinde tüm bir aileyi çarpıyor, onlara böyle hareketler yaptırıyordu.

Hatta meşhur The Exorcism filminde Emily Rose'un da böyle belinin kırılır gibi olduğu ve daha birçok halden hale girdiği sahneler vardır. Onları koymayayım da bilinçaltınız hepten kirlenmesin.

Rihanna delirdiğini hareket tarzıyla belli etmiş oluyor. Mesela sürekli iki eliyle başını tutuyor.

Klip boyunca sürekli eller kafada, örnek olarak bu kadar koydum aslında daha da var. Zaten klip çıldırma sahneleriyle dolu.

Peki cin insanı nasıl delirtir?

 Onlara böyle olmayan görüntüler gösterebilirler. Mesela bu sahne yine Emily Rose'un filminden. Burada Emily okulda derstedir ve arkadaşına bakınca bir anda böyle bir görüntüyle karşılaşır. (Yalnız ben filmi yıllar önce izledim belki sahneyi karıştırmış olabilirim ama arkada okul görünümü var ve %99 tutturdum gibime geliyor.)

Emily de aynı Rihanna gibi delirmeye başlar ve elleriyle kafasını tutar aynı böyle. Tabii gerçekte arkadaşının yüzü öyle değildir. Sadece Emily'ye öyle görünmektedir. Hani klişedir; "senden başka kimse beni göremez." Hah işte bu durum tam da o. Çünkü cinler insan aklıyla oynayabilir.

Ama öyle sıradan kimselere çok da takıldıkları olmaz. Herkesin bir cini bir kere cepte vardır, çünkü şeytanı vardır. Ama bu durum başka. Şeytanlar kalbe yani imana yönelik hamlelerde bulunurlar. Bu tip musallat cinleri ise beyne atakta bulunurlar. Böylece insanlar delirir ve aklını kaçırırlar. Çünkü gerçek dışı deneyimler yaşarlar.

İşin kötü yani kimse onların gördüklerinin sınırlarını tahmin bile edemediği için onlara "yazık vah vah" gözüyle bakarlar. Bana kalırsa aşılamayacak bir durum değil, ölümden baska her şeye deva varsa bunun da vardır. Ama tabii kolay da değil, yardım alınmadan zor. O yüzden böyle bir olayla karşılaşırsan diye söylüyorum, cinden minden korkma o insana yardım et dua oku ve moralini düzeltecek şeyler yap. Belki aylar sonra geçecek ama illa ki geçecek.

Son olarak da şunu söyleyeyim bu tip ağır vakalar büyü altındaki kişilere olur. Rihanna katıldığı satanik ritüeller sonucu bu hale gelmiş o yüzden. Çünkü sıradan insanların musallata uğrama olasılıkları azdır. Rihanna'ninki ise çok çok yüksektir çünkü içinde olduğu masonik camia büyüyle iç içe okültik bir camia.

 
Kiliseden de bir şey çıkmıyor. Oradaki kadınları da ona böyle gösteriyor. Senin bu haline bak nasıl gülüyoruz der gibi.

Fotoğrafları da korkmayın diye küçüklü koydum. Sadece göz kalemini fazla kaçırmış iki kadın diye düşünüp de korkmayabilirsiniz tabi. :)

 
Rihanna bu klipte çok bariz olarak gözümüze çarpan bir haç takmış. Şeytan Çıkartma filmlerinden görmeye  alışageldiğimiz, sahiplenilmiş kişiye haç tutarak karşı koymaya çalışmak sembolize edilmiş. Böylece bunun bir şeytan çıkartması olduğundan emin oluyoruz.

Rihanna burada duvarın dibine sinmiş oturuyor ya, hah aklında tut bunu.

Aynısını The Exorcism filminde içine şeytan yani cin giren Emily Rose da yapıyordu. Nerede bir exorcism orada duvarın dibinde oturan bir kız.

Şimdi ise biraz renk analizi yapalım. Klip siyah beyaz ana temalı yani bu akıl kontrolünde Alfa seviyesidir. Başlangıç seviyesi.

Bu seviye ilk katılanlara uygulanan seviyedir. Temel ayrışım, kişilik bölünmesi gerçekleştiği için iki temel zıt renkle temsil edilir; siyah ve beyaz. Bununla sembolize edilen anlamlar ise şunlardır;
  • Sen buraya beyaz olarak geldin ama buradan siyah olarak çıkacaksın.
  • Dış dünyada beyaz olarak bilineceksin ama buraya geldiğinde siyah olacaksın.
  • Ve de cinlerle de alakalı olarak; burada siyah olduğun için sahip olduğun asıl beyaz içsel benliğini (cin) keşfedeceksin.
Şimdi bu siyah beyaz konusu uzar gider; Reiki, Yin-Yang, doğu felsefeleri, masonluk, gizli örgütler, tasavvuf vs falan. Bunların hepsinde bu tema vardır. Neden mi? Çünkü bir yol olduğu kesindir. Bütün bilge kişiler bize bir yolun ve bir gizemin varlığından söz ederler. Bu yola ulaşacağın dinler vardır, ya ulaşırsın ya ulaşmazsın önemli olan bu değil. Ama siyah beyaz teması gerçekte de vardır evrende.

Şimdi bununla Lena ne anlatmak istedi diyorsundur. Anlatmak istediğim gerçekte tek bir şıkkın doğru olması gerektiği. Bugün bir Ygs sorusunda doğru cevaba ulaşmak için birçok şık vardır. Ancak bunlardan sadece bir tanesi doğrudur. Diğerleriyle doğruya ulaşamazsın, sadece sonuçlar açıklandığında yanlışı ortaya çıkarmış olduğunu görürsün. Bu çok derin bir konu, başka bir yazıda anlatmayı tasarlıyorum inşallah.

Üstte verdiğim fotoğrafta da kırmızı-mavi renkleri efekt olarak kullanmışlar. Bu onlar gibi olup kan dökmeyi simgeler. Kırmızı-mavi de temel renk ayrımlarındandır.

Bana diyorlar ki renklerin sembol olarak kullanılması saçma çünkü o zaman kullanmaya renk kalmaz. Bu bakılmasıyla hiçbir şeyi göstermeyen bir açı. Daha önceki yazılarımda da söylemiştim. Eğer bir konu işleniyorsa ve o renkler oraya koyulmuşsa anlam taşır yoksa sabah kalkar sarı tişörtünü giyersen bu normaldir. Hiçbir anlamı yoktur.

Şunu da söylemiştim ki sembolizmle filmin sonunu ya da bir sonraki sahneyi tahmin edebilirsin. Şimdi ben kırmızı-mavi ile kan dökülmesinden dem vurdum ya. Sonra ne oluyor? Rihanna eliyle rujunu yüzüne sürüyor. Rujun kan anlamına geldiğini biliyoruz, en azından söylemiştim. Zaten Fransızca'da rouge (ruj) kelimesi kırmızı anlamına gelir.

Demek ki burada renk kullanımı bize sonraki sahnelerde kanla ilgili bir şey olacağı mesajını vermiş. Yani bilinçli olarak kullanılmış.

Sonra Rihanna şarkı sözünün "i just wanna shout" olan yerinde böyle yapıyor. Aslında shout, bağırmak demektir. Ancak burada shot yani vurulmak kelimesine bir atıfta bulunulmuş. Çünkü silahla vurulmuş gibi düşüyor.

Russian Roulette klibinde de silahla vuruluyordu. Çünkü bunların hepsi akıl kontrolünde geçmesi gereken etaplar, testlerdi. Şimdi renk sembolizminin gerçek olduğunu ve nasıl kullanıldığını anladın mı?

Şarkı sözlerine de bir bakalım hazır yeri gelmişken.

  I've been ignoring this big lump in my throat
I shouldn't be crying, tears were for the weaker days
I'm stronger now, or so I say,
But something's missing

Whatever it is, it feels like
It's laughing at me through the glass of a two-sided mirror
Whatever it is, it's just laughing at me
And I just wanna scream

What now? I just can't figure it out
What now? I guess I'll just wait it out (wait it out)
What now? Oh, oh, oh, oh! What now?

Boğazımdaki bu koca yumruyu göz ardı ediyordum,
ağlamamam gerek, gözyaşları güçsüz günler içindir.
Şu anda güçlüyüm ya da sadece öyle olduğumu söylüyorum
Ama bir şey eksik

Bu her neyse, iki taraflı bir aynanın arkasında bana gülüyormuş gibi hissediyorum
Bu her neyse, bana sadece kahkaha atıyor
Ve ben sadece çığlık atmak istiyorum

Ne oldu şimdi? Bir türlü anlayamıyorum
Ne oldu şimdi? Sanırım sadece bekleyeceğim
Ne oldu şimdi? Ne oldu?


Şimdi ben de biraz üzülmedim değil. Sanırım üzüldüğüm üzerine düşünmeyeceğim. İnsan psikolojisi böyle işliyor. Üzüldüğünü kendine unutturursan üzülmemiş gibi olursun. İnsan ancak böyle ayakta dimdik kalabilir.

Rihanna burada iki taraflı aynadan bahsetmiş. Hani şu sen baktığında ayna görüyorsun ama arka taraftan bakıldığında onlar da seni görüyorlar ya işte o aynalardan. Russian Roulette klibinde yine böyle bir ayna vardı.

Arkada handlerı onu kontrol ediyordu. Bu şarkıda handlerlardan ve cinlerden bahsediliyor diyebiliyorum o zaman. Bu arada bilmeyenler ya da tekrar bilmek isteyenler için handler, programcı demek.

Şu an Russian Roulette'ı izledim de acaba onu da mı analiz etsem bilemedim. Sağlam klip doğrusu.

Klipte Rihanna yere düştüğünde şimşek çakıyor. Şimşek çakması elektroşokla özdeşleştirilir. Bundan sonra zaten bir sürü demonik görüntü giriyor haha :)

Tam Tumblr'lık gifler. Neyse bu bir dizi görüntülerden bir tanesi bu mesela. Görüntüleri çok hızlı geçiyorlar. Buradaki hızlı bir yol gösterimi de Rihanna'nın hayatının çok hızlandığını gösteriyor. Belki genel olarak hayatı belki de o anki beyninde her şeyin bir hengameye girmesi olarak izah edilebilir.

Evet favorim sahnem de bu. :)

Hiç hayatında böyle duvara doğru sürünerek saklanacak delik aradın mı? Eğer aradıysan muhtemelen ruh halini anlayabilirsin. Neyden kaçtığını tahmin edebilirsin.

Gösterilen görüntülerden biri de bu gökyüzü. Yani gökyüzüyle çok şey simgelenebilir. Böyle koydum ki en azından klibin anahatı ortaya çıksın. Sen kafanda bir anlam bulursun belki. Tabii sembolizmi biliyorsan.

Burası da orman. Orman kişinin aklını sembolize eder. Ormana girersen, aklına girmis olursun. Nerede karşına ne çıkacağı belli değildir.

Orman görüntüsünden sonra uçuşan kuşlar geliyor ekrana. Yani aklında kuşlar uçuşsuyor demek oluyor. Rihanna'da filmin koptuğu anlamına geliyor.

Diyelim ki akıl kontrolündeki köle bir travma yaşıyor, diyelim ki bu elektroşok olsun ki klipte de öyle gösterilmiş. Elektroşoktan sonra kölede hafif kafalılık etkisi baş gösterir. Travmanın etkisiyle kendini çok kasar sonra da travma bittiğinde yorgun düşer. Böylece kafasının içinde oluşan etki aynı böyle kuşların uçup gitmesi gibi hissettirir. Ya da sıklıkla görüldüğü gibi tüylerin havada uçuşması ya da kar yağması. Bunlar hep aynı "hafif kafalılık" hissinin sembolleridir.

Çizgi filmlerde kafasını vuran bir kişinin kafasında kuşlar döner ya o da aynısı.

Balıkların kaçışması da aynı örneği oluşturur.

Rihanna'nın yaptığı bu hareket gariplikteki son nokta ve klibi çok güzel özetliyor diye düşünüyorum.

Yine bir haç, direkt gösterilip daha bir dikkat çekilmiş.

Kapıya doğru hızlı bir gidiş. Yine hızlılık.

Sonra zincirler gösteriliyor. Muhtemelen o kapı kurtuluşun kapısıydı ama zincirlere bağlı olduğu için gidemiyor.

Ağacın arasında ay gösteriliyor. Az önceki ormanda güneş vardı ama bu karanlık olduğuna göre ay diye düşünüyorum. Gece-gündüz temasıyla da siyah-beyaza vurgu yapılmıştır.

Ve güneş-ay sembolleriyle de cinler kastedilmiş olabilir.

Fütürizmin meşhur sembolü dişli çarklar. Tekrar hızlılığın vurgusu yapılmış.

Yürüyen karıncalar.

Böceğimsi görüntüler. Exorcism filmlerinde böceklerin de bir yeri vardır. Banyoda yüzünü yıkarken bir kafanı indirirsin lavabo böceklerle doludur mesela. Bu gibi sahneler çoktur.

Duvarın dibine çöktüğü sahnede Emily dönünce anlaşılır ki Emily aslında böcek yiyordur. Bu tip iğrençlikler araya sokulmazsa olmaz, çünkü bunlar olmazsa olmazlardır. Iğrendirilmen gerekir. Akıl kontrolü iğrenç işkencelerle doludur. Zaten Emily de böcek yahnisine meraklı olduğu için değil, şeytan onu zorladığı için yiyordu. Yüz ifadesinden de belli oluyor.

Korku filmi gibi klibin sonunu getiriyorlar. Rihanna'nın sahne arkası videosunda konuştuğunu söylemiştim. Bu klipteki tarzıyla ilgili de "red carpet goth" diyor. yani "kırmızı halı goth'u". Goth kelimesinin anlamını vikipedi'den kopyalıyorum.

"Çok başarılı, mutlu, ve rahatsız edici her şeyi yoksayan bir toplumun karşısına, hayatın bütün ikilemleri ile karanlık ve aydınlık, iyilik ve kötülük, ölüm, depresyon, var oluşun anlamsızlığı gibi ögeleri bir nevi kutsayan bu altkültür ikilemler olmaksızın hayatın var olmayacağını kabul ederek, karanlık ve sıradışı bir anlayışla kabullendiği bu ikilemleri kutsar."

Bu demek oluyor ki klipteki siyah-beyaz zıtlık teması bu üzere kurulmuş. Klipte de ikilemler, iyi-kötü zıtlığı ve karamsar bir karanlık var. Rihanna'nın kırmızı halı demesi bunu sanatsal bir şekilde sunması, modaya uydurması anlamına geliyor.

Şu sıralar gündemimde şarkılar, analizler ve cinler var. Bunlarla ilgili yazılar yazacağım. Bir de Eminem'le ilgili yazı yazmayı planlıyorum. Siyasete bir ara verdim, malum Diyarbakır ve dershane meseleleri canımı sıkıyor. Taraf olmak istemiyorum. Taraf olmak sadece tartışmaya fazladan bir adam kazandırıyor. Sular durulsun.

Evet bu yazıda da Rihanna'nın gerçekten akıl kontrolünde olduğunu ve cinler tarafından etki altında bırakıldığını ve kontrol edildiğini öğrenmiş olduk. Herkese kendi kontrolü kendinde olan bir yaşam ve iyi geceler diliyorum.

72 yorum:

  1. Hallejulah!!!lena geri illu dunyasina geldi ve bisey soracam neden en cok rihanna rihanna bir numarali illu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rihanna kendini çok belli ediyor, ardında çok kanıt bırakan katil gibi. bu arada bir şey diyeceğim; hallejullah derken yehova'ya şükretmiş oldun.

      Sil
    2. İyide lena hallejullah ingilizcede sukurler olsun olley elhamdullilah anlamina gelir eger oyleyse x factorden birinci olan bi sarki vardi hatta alexsandre burke soyluyor adi da hallejullah o dami yehovaaa!!diyor

      Sil
    3. ayrıca ben yehovaya değil allaha şukrettim allah niyete bakar öyle deil mi ollley diyincede mi yhovaya şükretmiş oluyorum ALLAHIM SANA GELİYORUM

      Sil
    4. bak canım iki insan bilgilerini birbirine verirse ikisinde de iki bilgi olur. ben de bildiğimi paylaştım tamam mı?

      hallejullah'ı açarsak hail jah olur. Bu da "yaşa Jah" anlamına gelir. Jah Yehova'nın ismidir. Elhamdülillah da ise (el-hamdu lillah) Allah lafzı geçer. kesinlikle farklı şeydir. Allah niyete bakıyorsa biz amele de bakarız ki bir sorun var mı diye. her kelimeyi müslüman kullanmaz. Yaşa osiris deyip ben onu Allah için kullanıyorum diyebilir misin? aynı şey olur. çünkü Jah, Jahovah'dır.

      Sil
    5. Yaa lena sen o sozumu takma saka yapiyorum zaten hallajullah tanriya sukurler olsun demek bunu dusundum kanaat getirdim yani bi suru uydurma tanri var horus set isis osiris thoth ... Yani onlarada sukretmis oluruz ama allah kelimesi bambaska zaten m.akif ersoy allah tanrinin belasini versin demiyomu seni bayaa kizdirdim yoksa icinden bana kufur mu ettin:))))))))))))

      Sil
    6. tabii ki de kızmadım. ben de yanlış bir söz kullanırsam sen de beni uyar.

      Sil
    7. İyi o zaman sen niye niyet edersen amelinede o isler yani ameli niyet belirler ikiside ayni kapiya cikiyor

      Sil
  2. k-pop yap lütfen

    YanıtlaSil
  3. Sembolizm ile ilgili bir yazı yazarsan sevinirim

    YanıtlaSil
  4. k-popu boşver onu kimse bilmiyor zaten miley cyrus falan olabilir tebrikler hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YIL 2016 AMK NASI KİMSE BİLMEZ ÖSADSFÖADMŞÖFLSFÖÇ

      Sil
  5. Klipten anladığım riri acı çekiyor ama kameralarda hep gülümseyen dünyanın en mutlu kızı gibi hangisi gerçek acaba? Lena sence bu bir yanıltma mı bize mi böyle gösteriliyor. İşin perde arkasi klipteki riri mi ? (Acı çeken ve başka da cagresi olmayan riri mi?) Cevabini sabırsızlıkla bekliyorum lena simdiden tesekkurler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet acı çekiyor çünkü akıl kontrolünde. Gülümsemezse kim onu sever ki? Hayranı olmaz o zaman.

      Sil
    2. Rihanna mi illu hadi ama lena rihanna illudan nefret eder hatta esarp bile takti yani rihanna illuya karsi bunu soyledi:((((:P

      Sil
  6. Kiz simdi sweet dreams yazisini oku bende senin gibi inanmiyordum zihin kontrolune lenanin bu yazisini oku cevap alacaksin

    YanıtlaSil
  7. Gercekten çok sağol . Şu an tüylerim ürpedi. Bunlara akıl erdiremiyorum. Sevdiğim sanatçılardan vazgeçme zamanı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaayyyneenn bunu hangi ses tonuyla soyledigimi tahmin edersin mâârvee :)))))))))bide:((((((((((((((((((((((((

      Sil
  8. Taslar simdi yerine oturdu

    YanıtlaSil
  9. S leri niye yazmiyon diye sorarsan sleri soyleyemiyom ondan

    YanıtlaSil
  10. ya k-pop dinleyenler de çok hem ayrıca onların ne farkı var ki
    ve eğer analiz olursa lütfen boybandlerden yap

    YanıtlaSil
  11. tamam tartışmayın hiiiiiç gerek yok k pop filan atın çöpe gitsin çünkü 6.hislerime güvenerk söylüyorum lena eminemle ilgili yapacak değil mi lena:))))))))))))))))))))))))))

    YanıtlaSil
  12. eminem yazınında sıkça şu ''eminem'' diye deliren ergenlerden bahsedersen çok sevineceğim lena,yazı çok iyi bu arada

    YanıtlaSil
  13. Yok yaa eminem diye kimdelirsin ne yapak biz eminemi eminememi kaldik deliren diyince aklima sezen aksunun belalim sarkisi geldi gercektende cooook guzel sarki sissst yukardaki bu sarkiyi tavsiye ederim haa bu arada sakin olley deme yoksa gunahkar olun demi kiz lena yaa demi diyincede demi lovata geldi aklima heart attack cook guzel sarki bunuda.oneririm

    YanıtlaSil
  14. Eminem ile olan yazını merakla bekliyorum umarım en yakın zamanda gelir yazın

    YanıtlaSil
  15. uzun süredir k-pop yapmıyo k-pop yapmalı
    not:boyband erkeklerden oluşan müzik grubudur

    YanıtlaSil
  16. Sevgili lena umarım bana cevap verirsin. Benim bir sorum ve söyleyeceğim birkaç şey var... Benim bir hastalığım var ve bu bazen moralimi bozuyor. Bunun için annem beni psikolağa götürmüştü. Çok alakasız biliyorum ama birden illuminati konusu açıldı (nereden nereye :D). Ben senin gibi olmasam da bu konuyu iyi biliyorum. Tamamen kendi çabama öğrendim ve 5 yıldır bu konuyla ilgileniyorum (yani 10 yaşımdan beri o_o). Sonrasında ise bu kadın bana resmen deli gözüyle baktı "Senin çok yaratıcı olduğunu biliyorum ama böyle şeyler uydurmak sana zarar verir." dedi. Şok oldum. Bu cümleden sonra da "Diyelim ki böyle öllömönati diye birşey var, bilsem ne olur bilmesen ne olur?" dedi. İşte o an ne diyeceğimi bilemedim. Senden istediğim bana bunun güzel bir cevabını vermen :) (Biliyorum, daha öncesinden bununla ilgili bir yazın vardı ama sen daha kısa olarak yazabilir misin?). Diğer sorum ise; Michael Jackson hayatta mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. psikolog da bir insan tanrı değil. bilmemesi ve bunu senin zihninin ürünü falan zannetmesi garip değil. 7 milyar insan aynı şeye inanacak diye bir şey yok.

      onu her gün yöneten insanların onlar olduğunun farkında değil. illuminati kökende şeytan'a dayanıyor. arkasında o var yani. ama bunu hiç inanmayan birine derinlemesine nasıl anlatacağın sana kalmış. bir köre renkleri tanımla bakalım :)

      michael jackson'i bilemem ki hayatta mı. ben şahıslarla değil olgularla ilgileniyorum.

      Sil
  17. Cok guzel ve ilginc bi yazi olmus gercektende michael jackson hayatami??

    YanıtlaSil
  18. canısı ya asıl bomba rihanna'nın bu klibi değil de, eminem'le yaptığı MONSTER düeti. sözler yakıyor yeminle. onun analizini yapsan müthiş olur, sabırsızlıkla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet biliyorum. klip çekecekler ona değil mi?

      Sil
    2. evet çekecekler :D

      Sil
    3. Klibin çekimleri biteli 1 hafta oluyor.Aralıkta çıkar heralde.

      Sil
  19. lütfeeennnnn russian rouletteye de yaz lütfen lütfen ben o klipte bi gariplik var lütfen yaz

    YanıtlaSil
  20. lena kölelere yapılan işkencelerle ilgili bi yazı yazsan çookk merak ediyorum ama her kaynağa güvenemiyorum sadece sana güveniyorum bu konuyla ilgili bi yazı yazarsan çok iyi olur

    YanıtlaSil
  21. michael sikkofield diye bi şey var çok küfürlü ama sence yazıları doğrumu lena ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ewet canm michael biraz küfürlü yazıyor doğru ama bu yazdıkları saçma anlamı taşımıyor. Son derece güzel tespitler yapıyor. Ama michael'ın da dediği gibi herşeye %100 inanma %1 yanılma payın olsun. Kısaca sana 99 doğru söylerler ama 1 yalanı içinde doğru diye inandirirlar.. Tespitlerini lenadan daha iyi yaptığı kesin..

      Sil
    2. niye karşılaştırma yapıyorsun ki?

      Sil
  22. rica etsem katy perry unconditionally klibini anliz edermisn

    YanıtlaSil
  23. Michawlin sitesine bende sence dilini hem kufurle zehirlemis hem de bize allahtan kitabtan bahsediyor sahsen benim din dersi allacagimm aklima gelecek en son kisi ama eger onun gibiysen ona kolaylikla inanirsinpn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu illuminaticilere, şeytana tapanlara, elitistlere sövüyor zaten, ben bile söverim onlara. ne var bunda?

      Sil
  24. m.sikkofield'ı okuduysan bilirsin ki, küfürlü yazması doğru şeyler söylemediği anlamına gelmez. insanları sıkmadan, daha fazla kişiye ulaşmak için yapıyor bunu ve biraz da mizacı öyle. yoksa hiç küfür etmeden yazdığı yazıları da var ve okuyunca aydınlanırsınız cidden.
    michael'ı okuyan biri olarak en samimi ve gerçekçi bulduğum yazardır diyebilirim..
    her klibin analizini yaparak detayda boğulmaz, büyük resmi görmeni sağlar ve temkinli olmanı. dünyayı kimlerin nasıl yönettiği konusunda yazıları var, okuyun derim.

    bu klip analizleri de lazım, çünkü merak ediyor insan. sırf bu yüzden lenayı okuyorum. kliplerde ne var ne yok bilmek için.
    michael'ın yeni kitabı çıktı sanırım, henüz okumadım ama dilinin küfürlü olmadığını ve gerçeklerle ilintli kurgu bir roman olduğunu biliyorum sadece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama doğru insan ister istemez sövüyor ama michael çok bilgili o hepimizden iyi biliyodur küfürün ne büyük günah olduğunu böylesine bi insan bile küfür edince insanın aklında bi soru işareti oluşuyor demek istediğim bu ve allah insanı öyle mükemmel yaratmış ki asla asla bi hakarete layık değil sen insana hakaret ettiğinde ama haksızsan o zaman allahın sanatına hakret etmiş olursun monarcha eder o başka ama belkide zorla girdi bilemessin aslında bilirsin selena gomez justin timberlake christina aguleria miley ama bi bakarsın adam zorla girdi ama gözlerinin içi gülüyor zaten inasnın gözleri asla yalan söylemez gözler asla aldatmaz beyinide mesela 25. kare bi bilim adamı pepsi ve mısırların üstüne reklamlarda ye yazıyor gözlerin görmüyor ama beynin görüyor sonra mısırlarda ve colalarda büyük satılım artışı gözleniyor sonra bu monarcha filan geliyor sonra çizgi filimlere koyuyorlar sonra çocuklarda eşcinsellik gibi piskopatlık oluşuyor düzeleceğinide sanmıyorum çünkü beynini yönlendiriyor içine yerleşiyor

      Sil
  25. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  26. lena unutmadan bilgin var olmasa da yorumunu merak ediyorum gerçekten.bir şey okumuştum siyonistler yani illüminati işte michael jakson u bir ilaçla bedenini canlandırıp robot gibi kullanabileceklermiş.Böyle bir şey mümkün olamaz dimi?Rabbim sakın hepimizi şirkten korusun.Benim de aklıma deccal gelince ölüyü diriltebileceğini biliyordur herkes yani bu şekilde kandıracak insanları.velhasıl diyeceğim deccaliyet bir sistem olabilir mi cismani bir şey değil de sistem.Peygamber efendimiz (s.a.s) bile kendi yaşadığı dönemde yaşayabileceğini biliyordu.

    YanıtlaSil
  27. Merhaba lena,umarım yazımı görürsün ve cevaplarsın, bildiğim kadarıyla eminem gerek ödül töreninde lady gaganın kıyafetine attığı bakıs olsun gerek sarkıları olsun bu camiadan kacmaya ve sesini duyurmaya calısan biri değilmi? Suanki twitter hesabındaki fotoğrafı olsun rihannayla yine yaptıgı duet olsun artık kabullendiği anlamınamı geliyor?? Sevgiler

    YanıtlaSil
  28. Seni sürekli takip ediyorum yazmayı asla bırakma bide sembolizm ile ilgili bir yazı yazarsan sevinirim

    YanıtlaSil
  29. Pretty Little Liars genel analiz yapar mısın?Bence bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar ve A,İlluminati işlevine geçiyor sanırım.

    YanıtlaSil
  30. BUDA HER ZAMANKİ GÜZEL OLMUŞ ;) VE BENCEDE BOSVER SİYASETİ ANALİZLER YAP DAHA GÜZEL OLUYO

    YanıtlaSil
  31. vay canına işinde çok başarılısın lena tebrik ederim bir soru sorucam:Ben illuminati simgesi olan üçgen içindeki göz sembolünü nerde boş bir yer görsem çizmeye başlıyorum tek göz sembolleri falan yapıyorum bununa ilgili bi fikrin var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bende de oluyo goz filan ciziom arkadaslarimda da oluyo yani tek sende olmuyo ama biz dalga gecioz bi anlam vermedigimiz sacma geldigi icin yapiyoz ne diyim allah hayirlisini versin

      Sil
  32. Eminem - Rap God için bir analiz yapabilir misin lütfen.Bir stan olarak senin çok şey keşfedebileceğine inanıyorum.Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  33. lena açıkçası yazını pek beğenmedim konuyu çok dağıtmışsın gereksiz umarım yazılarında o eski lena ciddiyetini bulurum bunu sanki sen yazmamışsın gibi

    YanıtlaSil
  34. Lena Eminem ve Rihanna'nın The Monster klibi pazartesi çıkıyor ve klipden tanıtım yayınlandı.Tanıtım böyle akıl kontrolüyle doluysa klibi düşünemiyorum bile..umarım analizini yaparsın..

    http://www.youtube.com/watch?v=ekgaNgVOM1g

    YanıtlaSil
  35. Selam Lena,yazın çok güzel olmuş,tebrik ederim ve fakat sana ulaşmamın bir yolu var mı??

    YanıtlaSil
  36. seni çok seviyorum Lena, iyi ki varsın, Allah seni başımızdan eksik etmesin inşAllah. Hayatımda hiç kimseyi merak etmediğim kadar merak ediyorum seni... İsteğin her şeyin olması dileğiyle

    YanıtlaSil
  37. Lena Dark Horse hakkında ne düşünüyorsun? 1.14?

    YanıtlaSil
  38. Evt dark horseda islama allaha hakrt edck izlenimler vr o_____°

    YanıtlaSil
  39. Lena gerçek adın Leyla mı?

    YanıtlaSil
  40. Lena düşünmemek istemediğimiz bir şeyi nasıl düşünmeyiz? Bahsettiğim şey cinler, düşündükçe ve korktukça neler olduğunu benden daha iyi bilirsin, yardımcı olursan çok mutlu olurum, Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  41. Merhaba. Bizi bilgilendirdiğin için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  42. Lena sana nasıl tesekkur etsek azdır ya cok güzel paylasımlarını gerçekten cok begenerek okuyorum , 3 yıldan beri neredeyse illuminati 25. kare gibi konulara merakım vardı gecenlerde bu siteyle karsılastım okuyunca bırakamıyorum daa cok acık ve net anlatıyosun.

    yani uzun lafın kısası durmak yok yola devam takipteyiz :))))

    YanıtlaSil
  43. ayrıca sana ulasabilecegimiz facebook yada twitter adresin var mı ?

    YanıtlaSil
  44. Cevaplayacağını umarak birşey sormak istiyorum. Tamam anladım bunları yaşıyorlar, yönetiliyorlar. Peki niçin bunları kliplerine taşıyorlar. Sonuçta birçok kişi bu klipleri yorumlayabiliyor ve bizde öğrenebiliyoruz. Neden bizim öğrenebilmemiz için bunları kliplere taşıyorlar? Sonuçta bu klibin kamera arkası da var. Rihanna'nın tek başına kurup çektiği birşey de değil. Bizim bunları araştırmamız okumamız mı istenen şey acaba?

    YanıtlaSil
  45. Meraba lena :) oncelikle yazilarinin muthis oldugunu soylemek istiyorum blogunu maalesefki mayista kesfediyorum ve kendime cok kizdim bu yuzden keske daha onceden kesfetseymisim belki bi kac yorum yazabilirdim yazilarina ama su an gec old.anliyorum her neyse rihannanin umbrella sarkisinin sozlerine bakayim demistim dun sozlere bakarken asagidaki yorumlarda arkadaslar sozleri boyle degil inanmayin gibi yorumlar yapmislardi bende alla alla nasil yani diyip arastirma yaptim ve aci gercegi gordum maalesef. ririnin onceden illuyla alakasinin old. biliyordum ama senin yazilaeini okuduktan sonra isiklar dumanlar olay daha genis kapsamliymis. Bunlari gordukten sonra tabi rihannanin butun sarkilarini sildim sonra yazilarinin yorumlarina goz atayim dedim ve kpop analizi istediklerini gorunce sasirdim bir zamanlar arkasm yuzunden kpop dinleyen biri olarak korede cok fazla grup var ve hepsini bilmiyorum ama gruplarin en meşhurlarida illu yla icli disli zaten klipler sagolsun ucgenleri gozumuze sokuyolar neyse gruplardan bigbang ve 2ne1 ayni sirkete ait gruplardir ve cok takip ettigim bigbang (artik biraktim) grubunun lideri de illuyla alakaliymis rihanna saclarini kazitmadan once vrubun lideri g dragon oluyor kendisi sacinin bir tarafini kazitmisti ve marijuana icmesiyle gundeme gelmisti 1 ay sonrada 2ne1 grubunun bir uyesi sacini kazittibende bunlarda var biseyler diye dusunuyordum ve 1 ay kalmaya rihannada saclarini kazitti ve o zaamn anladim illuminati falan filan onlara boyle emirler geliyomus demekki yani hicbiseyi kendi istedikleri icin yapmiyolar seninde dedigin gibi artik onlarida takip etmeyi biraktim. bazi seyleri gormemiz gerek gercekten dunyada uzerimize bircok oyun oynaniyo fakat farkinda degiliz

    YanıtlaSil
  46. Selam. Yazıyı ne zaman yazdıgın hakkında bi fikrim yok ama ne yazık kı ben daha yenı okuma fırsatı buluyorum. Su ıllumunatı konusu hakkında kısa bı sure once bende bıraz arastırma yapmıstım merak edip. Burda yazılanların cogu hakkında az cok bılgım var. Youtube dan bir iki video izlemiştim. Bilirsin işte klip analizi falan. Hıcbırı beni ıkna edememıstı ta kı senın bu yazına kadar. Hatta the monster klibinin analizinde aynı senin bilgilerini kullanmışlar:) belki bu yazdıklarımı gormuceksın belki de goruceksın cevap vermiceksin ama ben yinede aklıma cok takılan bikac seyi sana sormak istiyorum. Öncelikle Lady Gagayı illüminatının kralicesi diye tanıtıyolar zaten ama sanki Atiye de türkiye şubesi gibi�� nasıl desem kliplerinde o kadar cok masonik simgeler taşıyor ki sende bilirsin cok belli ediyor kendini , ya habibi klibinde yanlıs hatırlamıyorsam masonların selamlasma dansını yapıyor hatta? Fakat gunumuzde bu tur masonık ısaretler cok kullanılıyor . Mesela bir cok unlunun gıydıgı tısortlarda mutlaka ucgen ısaretı vardır fakat o tısortlardan bende bulsam bende alır gıyerım goruntusu hosuma gıtmıyor degıl, ne yanı bende mı ıllumınatıdenım? Bugune kadar yalan yanlıs pek cok bılgı edındım ve kafam oldukca karıştı. Tabı kı bu ısaretler sımgeler bı tesaduf olamaz ama ne bıleyım bes parmagın besıde bir degıldır derler ya benım mantık oyle sanırım. Bıde su var sureklı duydugum bısey ama bana cok sacma gelıyor. Neymıs efendım unlu olan herkes seytana itaat ediyormus. Ruhunu ona satıyormus. Hatta ödül almalarının sebepleri bile buymuş. Peki o zaman ben bir türk vatandası olarak Yıldız Tılbe ye ,sarkılarına resmen asıgım . Oldukca da unlu bır sanatcımızdır. Yıldız Tılbe de mi illüminatı? Yahu size de koca bi sacmalık gibi gelmiyor mu? Her neyse senden istedigim bu türk sarkıcıları kapsayan bir analiz yapman sagopa kajmer dir atiye dir vs . Ayrıca sorularımı cevaplarsan benı cok mutlu edersın:) dusun dusun tek basıma ısın ıcınden cıkamıyorum. Sanırım yorumlarına ıhtıyacım var:) ayrıca yazı harıka olmus emegıne saglık

    YanıtlaSil
  47. Bu yazi beni bilinclendirdi tesekkurler yazdiginiz icin ama benim sizden bi ricam olucak rihanna nin diger kliplerini de analiz yapabilirmisiniz mesela te amo gibi bitch have my money klibi work ve kiss it better kliplerini de yaparsaniz sevinirim simdiden tesekkurler....

    YanıtlaSil
  48. Bu yazi beni bilinclendirdi tesekkurler yazdiginiz icin ama benim sizden bi ricam olucak rihanna nin diger kliplerini de analiz yapabilirmisiniz mesela te amo gibi bitch have my money klibi work ve kiss it better kliplerini de yaparsaniz sevinirim simdiden tesekkurler....

    YanıtlaSil

İstediğini sorabilirsin, burası özgür bir ülke. Yani, sanırım.