Perşembe, Temmuz 04, 2013

Dizi Parkı

Direkt olaya giriyorum hazır mıyız?

Eğer ortada bir olay söz konusuysa ilk soru o olayın ne olduğudur. Taksim olaylarının ne olduğunu ise açıklayamayız. Çünkü onu meydana getirenler bile ne olduğunu bilmiyor. Bazı görüşler ortaya atılmadı değil.

- Önce denildi ki biz ağaçlar kesilmesin istiyoruz.

- Sonra denildi ki biz Atatürk çocuklarıyız.

- Nihayet denildi ki faşist hükümet istifa etsin.

Hiçbir absürd komedi bile birbirinden böyle bağımsız bir olay örgüsü bulundurmaz. Bunu çözümlemeliyiz. Çünkü bu önemli bir konu.

Ben taraf falan değilim. Ne görürsem onu söylüyorum. İnandığım herbir şeyi sonuna kadar öğrenmeye çalışıp da içimi rahat ettirdiğimde inanırım. Ak partili değilim. Chpli de değilim. Komünist de değilim. Yandaş bir savunma yapmayacağım kimseye yani, eğer aradığınız bir tür parti sloganıysa şimdi hemen bu sayfayı terk etmekte özgürsünüz.


olay örgüsünden sonra gelelim hikayenin kahramanlarına. birçok gruplaşma var ama bireysel bazda düşünürsek her zamanki gibi olay halkın omuzlarına yıkılmış. halkı ateşleyen terör örgütleri olmaz, en azından direkt olarak. teröristler işlerini endirekt halleder. şu durumda halkı örgütleyip çeşitli illerde ayaklandıranların sanatçılar olduğunu görmek çok mümkün.

bu blogda ünlülerin akıl kontrolünde olmasıyla ilgili yazdığım her yazıda onların böylesine kukla gibi kullanılıp köleleştirilmesinin tek amacının halkı yönlendirmeleri olduğunu söylememiş miydim? işte şimdi de alın size bariz bir örnek nasıl halkı yönlendiriyorlar.

sanatçılar taa olayın başından beri ne demişler...

Diyor ki mesele Gezi Parkı değil, anlamadın mı? Sana soruyor, sana! Hala anlamadın mı diyor.

Peki ne anlamalıyız? Ağaçları korumak için başlatılan bir kampanyada en büyük destekçilerden birisi mesele ağaçlar değil diyorsa mesele gerçekten de ağaçlar değildir. Tabii oraya halktan ağaçlar için gidenler var, ancak bunlar azınlıkta. Asıl gidenlerin amacı örnek a'da görüldüğü gibi ağaçlar değil.

Bir gösteriye bir insan bir amaçla gider. Ağaç direnişinde başka bir amaç ne olabilir?

Ya gerçekten provokatörlük yapmaya, ya da akp'yi devirmeye. Hayır yani eğer başka bir amaç olabilitesi varsa Alabora kendisi çıksın söylesin.
Birkaç gün sonra gerçekten de bir açıklama yapıyordu. Ama bu sefer de mesele'nin ağaçlar olduğunu söylüyordu. Özetle şöyle diyor; "gezi parkına ağaçlar için gittim, ağaçları korumaya. ama tabii mesele ağaçlar değil. sen anlamadın galiba?"

Evet, dediğinden hiçbir şey anlamadık.

Yok eğer de bu tweetleri halkı kışkırtmayan ve yönlendirmeyen tweetlerse kendisi yine bir paradoksun içerisinde. Ve hayır, hala net bir ifadesi yok. ifadesi, ifadelerinin çarptırılmaması gerektiği yönünde. çarpık şeyi çarpıtamazsın ki zaten. neyse.
herkesi doğa için çağırdım diyor ama "mesele gezi parkı değil, hadi gel" diye çağırmamış mıydı? hatam varsa söyleyin.

Bir de sonra Okan Bayülgen diyor ki fikrini değiştirebilir.

Ama o fikrini değiştirmediğini söylüyor.

Okan Bayülgen, "mesele ağaç meselesidir" diyor.


Ama aksini iddia eden birini destekliyor ve buna karışamayacağımızı söylüyor.

Ortada karışan bir şey varsa o da halkın kafasıdır. Madem ağız birliğiyle konuşamayacaksınız, konuşmayın. Ama pardon zorundasınız değil mi? Pardon, tamam.

Ayrıca da dostumdur dediği kişinin adı Mehmet değil, Memet. Çok yakın dostuymuş belli. Memet, evet Memet. Hmm, hadi devam edelim.

Yalnız tam buralarda işin boyutu değişiyor. Bilmem farkında mısınız ama herkes provokatörlerin varlığından bahsediyor. Erdoğan sürekli provokatörlerin oyunlarına gelmememiz gerektiğini söylüyor. Sanatçılar yakıp yıkan provokatörlere dikkat edin diyor. Halktan birçok kişi de twitter'da provokatörlerin bizi oyuna getiremeyeceğini yazmış. Ama benim sorum şu; sen değilsen, ben değilsem, kim bu provokatörler?

Provokatörler var ve asıl "eylemi" de onlar yapıyor. Ama kim bu provokatörler ya? Bunu hiç düşündün mü? Ya da dur birkaç bir şey göstereyim sana. 
Bdp bayraklarıyla gelmişler. Bdp, bak B-D-P. Sen bu fotoğrafa ses çıkarmazsan yarın onların dalganan bayrakları altında zafer türküleri söyledikleri günlerin hayalleri gerçek olur. Bu dediğimi de hiç küçümseme. 24 milyon metrekarelik Osmanlı yıkıldı, dünyanın ve ülke sınırlarının bu kadar küçüldüğü bir zamanda kimse kendine fazla güvenmesin.

Bu demek değildir ki savaşı başlamadan kaybettik, bu ülkeden Nene Hatunlar yine çıkar. Ama vatan toprağı bir kez daha bölünecek olursa (ki Allah korusun) bu sefer baban kim olur gerçekten de bilemezsin.

Yalnız neden hep Che? Anlatsın biri bana lütfen. Neden bir Fatih bayrağı ya da bir Atatürk bayrağı açılmıyor da ne zaman sözüm ona bir özgürlük zımbırtısı çıksa hemen Che bayrak, rozet ve alıntıları da beraberinde geliyor? Che, Türk mü ki? Irkçı olduğumu falan da sanmayın bütün konuştuklarım boşa gider.

Demek istediğim şu. Che özgürlük yanlısı falan harika tamam mı? Tamam. Ama bu adam bugün yaşasaydı senin ülkene de karşı bir politika izleyecekti. Sonra manşet atıyorlar "çok güzelsin Türkiye" falan diye fotoğraflardaki sembolik ya da gerçek kişilerin hiçbiri Türk değil. Öyle ya, zaten gezi'nin ideolojisi de Türk değil.

Pardon, Atatürk resmi niye yok demiştim ya onu unutun. Bakın burada ne tür bir rezalet var.

Mustafa Kemal Atatürk, her nasıl bir karaktere veya ideolojiye sahip olursa olsun, günümüzde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yani benim ülkemi temsil eden adam değil midir? Kurucu unvanı yok mudur? Nasıl olur da Atatürk resminin yanına, üzerinde yaşadığı toprakların devletine ihanet eden ve var olmayan bir devletin lideri olduğu iddia edilen Apo denilen kişiyle yanyana resmi açılır?
Benim aklım bunu almıyor. Bu mümkün değil. Bir insan isterse Atatürk'ü sevmesin, isterse ona ve görüşlerine zıt bir zihniyette olsun hiç farketmez. Atatürk'ün asıl hizmeti o sağdaki kırmızı bayrağım değil midir? Uluslararası ve yerel bakış açısı bu değil mi? Burada amaçlanan aslında Türkiye yanında bir de Kürdistan kurulmasını meşrulaştırmaktır. "Bakın bu sizin kurucu lideriniz bu da bizim kurucu liderimiz." demektir.

Bu toplumsal hareketler devletlere darbe olsun diye yapılıyor, uyuma. İkinci yazıda bunları açıklayacağım.

Tabii diğer "halkın yanındaki" ideolojiler de bu fırsatı kaçırmak istemediler. Emekçi Hareket Partisi bayrağı. Hee tamam da o bayrağı açınca eline ne geçti? Gezi Parkı değil artık olay, partiler ve örgütler geçidi.

Olay en başından beri siyasiydi, öyle olması planlanmıştı. Sen bunun böyle olduğunu bilmiyordun. Zaten sen "direniş var dediler geldik" modundaydın.

 Şunu da söyleyeyim; occupy hareketinin sembolü yumruk ve de bu halkçı görüşlerin sembolü de yumruk. Aynı zamanda halkı ve çalışanı/işçiyi temsil eden orak ve çekiç sembolleri de ortalıkta dolanıyor.


Neden halkçı ideolojilerin sembolü "yumruk"la, occupy hareketinin sembolü aynı "yumruk"?

Sembollerden o kadar bahsediyorum. Bu, bu demek; şu, şu demek diye. Alın size sembolleri çözebileceğiniz aktif bir saha. Sembolleri üreten kaynak selamını yolluyor bizlere. Occupy bir halk hareketi, o yüzden onun sembolü "yumruk" olacak. Bu sadece Türkiye'de değil her yerde böyle. Tek tek koymayayım buraya, internette araştırıp bulabilirsiniz zaten.

Duyabiliyormuş gibiyim, ne olacak sembol varmışsa dediğini. Kardeşim bak şimdi sokakta üniformalı bir çocuk görsen ne dersin? "Bu çocuk okula gidiyor." dersin. Çocuğun üzerinde herhangi bir arma görsen ne dersin? "Bu çocuk bilmem ne okuluna gidiyor." dersin. Bunlar senin o anki sembolik bazda düşündüğün şeylerdir. Mason üstadı Remzi Sanver ne diyor bak şimdi beynini kanalize et, bir anlamaya çalış.

"Sembollerle düşünme geleneği insanlık tarihinin önemli geleneklerinden biridir. İnsanların sembolleri bir takım ritüelleri kullanmak yoluyla duygulanmaları. Bunlarla ilgili entelektüel alışverişte bulunmaları, bu çok evrensel bir yöntemdir. Aslında masonluk da bu yöntemlerin tatbikçilerinden bir tanesidir.

Buradaki ana fikir sembollerle düşünmeyi bilmektir, şunlar masonluğun sembolüdür bu değildir gibi bir anlam yapmak. Daha ziyade inşaat geleneğinden gelen pergel vardır, gönye vardır. Masonluğun bunları değerlendirişi tamamen sembollerle düşünme esasına dayalıdır.
" (Fatih Altaylı / Teke Tek)
yani bu eylemlerin sembolünün yumruk olduğunu gören masonlar bu işin arkasındakilerin kim olduğunu ve ne amaçla yaptıklarını anlayabilirler. bakın bir mason üstadıyla aynı şeyi söylüyorum. yanılıyor olamam değil mi? şimdi aklındaki diğer soruya gelelim: "Ne yani taksim olaylarını masonlar mı başlattı?"

Mason tabiri bence biraz yavan kalıyor bu tür olaylarda. Yani tam ifadesi değilmiş gibi, ihata edememiş gibi. Bu işlerin arkasında: küresel güçler ve onların Türkiye'de kurdukları uzantılar var.

Fotoğraftaki sapanla polise taş atan kadın, 53 yaşında DHKP-C mensubu olduğu iddia edilen Emine C. çıkmış. Sadece bu kadın değil, yanındaki birkaç genç erkek de sapanla taş atıyor.

Toma su sıkmadığı halde neden ona taş atıyor? Eğer toma su sıkıyorsa neden oradan gitmek yerine taş atarsın ki? Sen ona taş atarsan o da sana su sıkacak ve kavga alevlenecek, çatışma haline gelecek. Gelmedi mi zaten? Neden sadece sakin kalamıyoruz? Kendimizi kontrol edemiyoruz? İnsanın en çok da gergin anlarda sukünetini koruması gerekir. Ama bu kadının amacı zaten toplum çıkarını gözetmek yerine olayı rezil etmek olduğu için o bu insani özelliklerden muaftır.

Burada tomayı kullanan kişiyi haklı çıkarmaya da çalışmıyorum. Haklı haksız meselesi yok ortada. Ne olur mantıklı yaklaşmaya çalışmamı anlayarak sen de iyi niyetle yaklaş. Benim söylemek istediklerim polis-sivil ya da halkçı-faşist kavgalarının ötesinde bir şey. Bunlardan daha geniş bir kapsamda değerlendiriyorum. Çünkü bu olayı ancak bu çerçevede anlayabiliriz. Yoksa da oyuna gelmişlerden bir başkası daha oluruz. Bir tane daha fazla. Çözümde rol alacağına sorunda yer alan bir kişi daha. Bu böyle olmasın.

Kadının örgüt üyesi olmadığını, haberin fake olduğunu söyleyenler de olmuş. Peki bunlar da mı çok masum? Haberi aynen yazıyorum.

"Şişli Ramada Otel civarında üzerlerinde doktor kıyafetleri ile gözaltına alınan sahte doktorlardan birinin farklı mekanlarda şarkı söylediği ortaya çıktı. Gezi Parkı eylemlerine doktor önlüğüyle katılan ve gözaltına alınan 3 kişi adeta birer suç makinesi çıktı. "Doktorlar gözaltına alındı" şeklinde farklı basın yayın organlarında yer alan haberlerin ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu twitter aracılığıyla açıklama yapmış ve gözaltına alınan bu şahısların doktor olmadıklarını açıklamıştı."

Yani işin özeti şu; Şişli'deki otelin orada birkaç doktor gözaltına alınıyor. Dedirtecekler ki "hain polis yardımsever doktoru gözaltına alıyor". Her zamanki demagoji. Twitter'da da görmüştüm, "tanımadığınız kişilerden su almayın polis bayıltıp fişliyor." şeklinde dandik birtakım masallar da uydurmuşlar. asıl komik olan insanların buna bir de inanıp RT etmeleri.

Sonra fotoğraftaki sahte doktor olan şahıs şarkıcı Ali Eren çıkıyor. Bu da haberin devamı:

"Şişli Ramada Otel civarında üzerlerinde doktor kıyafetleri ile gözaltına alınan kişilerin Emniyette sorguları devam ediyor. A.R.K. (38), Y.E (22) ve F.T (21) üzerlerinde doktor elbiseleri ile göstericilerin arasına karışmak isterken, polis tarafından şüphelenilerek gözaltına alınmıştı. Bu A.R.K'nin 7 adet hırsızlık, 1 adet tehdit, 1 adet yaralama suçlarından kaydının bulunduğu ve devam eden davalarının olduğu belirlendi. Henüz 22 yaşında olan Y.E ise beden ve ruh sağlığı bakımından kendini savunamayacak bir kişiyi öldürmekten yargılandığı, cezaevindeyken 6 kez firara teşebbüs ettiği 2 tehdit kaydının bulunduğu öğrenildi. Y.E'nin ayrıca asker firarisi olduğu da ortaya çıktı. 21 yaşındaki F.T'nin ise terör örgütüne üyelik, terör örgütü propagandası yapmak, suç eşyasını satın almak, tehdit, örgüte yardım, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek suçlarından soruşturma geçirdiği ve tutuklu yargılaması devam ettiği dönemde Amasya-Van-Hakkari cezaevlerinde yattığı tespit edildi."

Bu da başka bir haberden:
"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Parkı eylemlerine ilişkin önemli tespitlerde bulundu.

Başkent'te 23 göstericinin tutuklandığı soruşturmaya ilişkin hazırlanan fezlekede DHKP-C ve MLKP'nin de aralarında bulunduğu sol terör örgütlerinin faaliyetlerine dikkat çekilerek şu ifadeler kullanıldı: "Eylemleri fırsat bilen 10 terör örgütünün gösterilere katıldığı ve eylemleri bir kalkışma haline getirerek etkin oldukları gözlemlenmiştir. Eylemleri kontrol altına alarak kendi amaç ve ideolojisine kanalize eden terör örgütleri, şiddet eylemleri ile tehdit unsuru haline gelmiştir."
DHKP-C ve MLKP gibi örgütlerin PKK bağlantısı olduğunu ve hepsinin aynı amacı gerçekleştirmeye çalıştığını anlatmaya gerek?

Hem zaten örgüt üyesi olmasına da gerek yok kimsenin. Kamu malına zarar veriyorsan teröristten ne farkın var? Yakıp yıkıyorsan teröristten ne farkın var? Onların da yaptığı halka zarar vermek değil mi?

Ağaçların kesilmesiyle siyasi görüşlerin ne alakası var acaba? Deniz Gezmiş de mi Gezi Parkı'nı çok severdi? Boyun eğme yazısının altında "şimdi anarşi zamanı" yazıyor. Evet sizin niyetiniz belli. Yine tekrar edeceğim ben burada sıradan vatandaştan bahsetmiyorum. Galeyana getirenlerden bahsediyorum. Küresel güçlerden bahsediyorum. Temiz niyetleri kötü amaçlara dönüştürenlerden bahsediyorum.

Başbakana küfretmek mi "haklı ağaç davası"? Ağaçları koruyun ben buna niye bir şey diyeyim? Ama sen gidiyorsun, kamu malına zarar veriyorsun üstünü boyayıp yazı yazıyorsun. Yazdığın da bir şey olsa. Melih Gökçek'e ya da başbakana küfretmek cahilliktir. Şahsen ben de onların partilerini ve izledikleri politikayı hiç mi hiç tasvip etmiyorum. Ak Parti'nin çizgisine karşıyım ama küfretmekle sonuca varılmaz. Bu taraflaştırmadır, kutuplaşmadır. Başbakanın politikasına karşı olmak onun şahsına küfretmeyi gerektirmez. Böyle bir bağdaştırma yok. Herkes kendi seviyesini belli eder.

Ayrıca sağcı - solcu meselelerinin olduğu ve yine gençlerin sokağa dökülüp spreyle duvarlara veya buldukları nesnelere birtakım görüşlerini yazdıkları 80'li yılların aynı tiyatrosunun bugün de oynandığını görebiliyor musunuz? Yine aynı hataya düşürüyorlar bizi. Bu gaza tekrar geliyoruz. Tarihi tekerrür edecek kadar düşüncesiziz.

Yine her yerde anarşi işaretleri. Çarşı grubuna atfedilerek yapıldığı sanılıyor. Çarşı her şeye karşıysa vandalizme de karşı olsun bir zahmet. Bu arada sol üstteki vamos yazısına da koptum. Sanki İspanya'da yaşıyoruz. Hayır yani eğer Ntv'nin aracına onlara ders olsun diye zarar verecek çılgın bir gençsen tamam bir şey demiyorum. Onlar bunu hak ediyor ama bir tane arabayı bu hale çevirmekle de orada ismi geçen şahsa hiçbir zarar getiremezsin ki. Büyük düşünemiyoruz işte birkaç çocuk oyuncağıyla bizi oyalıyorlar.

Bakın bu da ülkemden vandalizm manzaraları:



Attıkları molotof sonucu yanan toma. Molotof sonucu yanmadı diyen varsa da videonun sonuna dikkat etmeli. Diğer toma yanan tomayı söndürmeye çalışırken sağ taraftaki vandallar su sıkan tomaya bir şeyler fırlatıyorlar. Tomayı söndüren tomaya niye bir şey fırlatırsın? Savaşta bile bir süreliğine ölüleri toplamak için iki taraf da durur. Bu vandallarda ise durmak yok yola devam.

Bazı rivayetlere göre de polis tomayı kendi yakmış. Cool story bro.
Söndüren tomayı kim yakıyor peki? 1:30'a dikkat.

Yanan bir araç. Aaa, hiç önemli değil. Alıştık bu manzaralara n'olacak.

Yine aynı küfürler, bir komiklikler falan. Elde edilen nedir peki? Artık gaz sıkmıyorlar mı? Park kurtarıldı mı? Halk hak ettiği karşılığı aldı mı? Fakirlerin yüzü güldü mü? İşte bunlar cevapsız sorulardır.
 
 Vandallar her yerde.

Ne zulümü gördüysen anlat. Bir günde verilen 32 şehit? Batman'da öldürülen 8 aylık hamile kadın ve kızı? Kime neyi anlatıyorsam...

Yukarıda Ankara başsavcılığıyla ilgili verdiğim haberi hatırlayın. MLKP koyduk mu? diye soruyor. Şimdi anladınız mı acaba? Gezi Parkı olaylarının iç yüzü işte tam bu araçta yatıyor. Bu kanıt yetmez mi?


Bu yazı her şeyi anlatıyor. Halk içindi ya her şey, hangi halk anladınız mı? Pkk ve Kck'nın halkı kimdir? Ben pkklı değilim şu halde halktan değilim sanırım. Üstte de Kürtçe "direnmek yaşamaktır" yazıyor. Demek ki kimler direniyormuş? Pkkli Kürtler direniyormuş, ağaç nöbetçileri değil.


"Pkk - Kck" ve yine koyduk mu yazısı. Hep de örgüt ismine tesadüf koyduk mu yazısı. Kaosla bize getirdikleri zarardan bahsediyorlar.

Tüm bu vandalizmden, vatan bütünlüğünü gözeten Kürtleri tenzih ederim. Kürt olmak başka pkklı olmak başka.

Ben tüm bu saydığım vandalizmi sıradan halkın yaptığına inanmıyorum. Tüm bu örgütlerin bilinçli olarak gezi parkı nöbetini kendi direnişlerine çevirdiklerini gösteriyorum. Sonra çıkıp da "siz DHKP-C'yi niye bu kadar büyütüyorsunuz? Ne yapabilirler ki?" diyenin de aklına şaşarım. Bir avuç pkklı neydi ki Türkiye şimdi onlarla masaya oturuyor? Hem zaten bu örgütlerin hepsi Kck'da birleşir, Kck'nın uzantıları işte. Çoğu insan bunu bilmez.

Sürekli olarak gezi'ye erzak geliyor. Nereden geliyor bu değirmenin suyu? Sürekli bir canlılık kazandırmak için halkı meydanlarda tutmaya çalışıyorlar.

Tabii direniş cephelerinden birisi olan Redhack de bu canlılığı sürekli tazelemek adına ne yapılması gerektiğini biliyor. Hani ilk başta çadırlarında ve çimlerde kitap okuyacak kadar masumdu bu insanlar? İşte o masum kısım gerçek halk, ki Redhack onlara "dümbük" diye hitap etmeyi tercih ediyor.

Direniş ruhunu bilenlerin ise devrimcilerin olduğunu söylüyor. Devrimciler ise DHKP-C, MLKP vs. gibi örgütler oluyor. Yani yasadışı terör örgütleri. Şimdi bir yerlere vardık sanırım.

Twitter'da #flamasızgezi olarak başlatılan kampanyaya da birçok kişi tepkili. Gezi, apolitize edilmemeliymiş. Ağaçları siyasi propagandayla mı kurtaracaksınız?
Kısacası Gezi Parkı direnişinin asıl amacı ne parkı korumak ne de Ak Partiyi devirmek. Onların amacı kaos oluşturmak. Böylece AKP hedef olarak gösterilip faşist ilan edilecek, halk da bu "baskıcı yönetimi"(!) yıkmaya çalışacaktı. Bu sırada da art niyet sahipleri emellerini gerçekleştirmek için fırsat bulacaklardı.

Bu hareketin tam da pkk'yla masaya oturulduğu bir dönemde çıkması biraz fazla tesadüf değil mi? Kaostan yararlanıp Kürdistan'ı kurmak isteyenler yok mu sanıyorsunuz? Pkk sadece Kürtlerin hareketi değildir. Zaten sadece Kürtlerin olsaydı bu aşamaya gelinebilir miydi? Oturduğun bölgede ayaklanma başlat bakalım nasıl başlatıyorsun? Silah desteğini ve ekonomik destekleri nereden alıyorsun?

Pkk, başlıbaşına bir siyonist harekettir. Bunu bilmeyen ise ne yerel ne de küresel siyaset hakkında konuşmasın. Çünkü asıl düşmanı bilmezsen kuklalarıyla oyalanırsın.
Mesela üstteki resmi yapan kişi Erdoğan'a sultan göndermesi yaparak onun faşist bir yönetici olduğunu iddia ediyor. Erdoğan'ın politikasına karşı olsam da Erdoğan'ın faşist olmadığını kanıtlarım. Son zamanlarda hazırlanan ortam, bak özellikle "hazırlanan" ortam sayesinde Erdoğan faşist olarak hedef gösteriliyor. Ama kendisi aksine fazla müsamahakar ve tavizci bir politika izlemiştir.

Türk bayrağının hilal'ini vampir dişi gibi göstermeleri ne demektir biliyor musun? Bunu anlayabiliyor musun? O bayrak faşizme karşı olanların da bayrağı değil mi? Neden vampir dişi oluyor o zaman? Demek burada bir İslam düşmanı var. Burada bir Türkiye düşmanı var.

 Erdoğan faşist değildir, en azından dindar bir diktası yoktur.
- Domuz etini kasaplık et statüsüne sokan,
- Zinayı suç olmaktan çıkartan,
- AB Uyum Yasaları için İmar Kanununda "cami" ifadesi çıkartarak yerine "ibadethane" ifadesi yazan,
- İsrail ile ilişkiler bozulmasın diye okullara "boykot etmeyin" talimatı veren bir partiden bahsediyoruz.

Bunların hangisi dine uygun ki? Türkiye'de ılımlı islam istediler ve bunu da akp hukümetiyle uyguladılar.


Oyunların hangi birini size anlatayım kardeşlerim?

Yine islamofobik bir söylem daha. Benim cumhuriyete bir karşıtlığım yok, peki senin dinle ne zorun var? İmamın bu işle ne alakası var?

Bu zihniyete bu fotoğraf yeter. Daha fazla bir şey söylemeye de gerek yok. Kendisini entellektüel karşısındakini de avam gören sözum ona insanlar aramızda yaşadıkları sürece bizden bir baltaya sap olmaz. Ayrım yapmadan cumhuriyetine sahip çıkamadıktan sonra imama laf atmanın anlamı yok. Zaten farklarımızdan ötürü bizi koparmaya çalışmıyorlarmış gibi bir de sen destek ver bu kaos efendilerine. Sonra kendini entellektüel zannet. Kendini özgür zanneden esirden daha esir kimse yoktur. Ve ne gariptir ki bu sözü herkes onaylar ama kimse üzerine alınmaz.

Gezi Parkı tezgahı hazırlanalı çok oldu. Bak sana bir video izleteceğim. Sıkıldığın yerde kapatabilirsin.


Saydım tam 3 kere "kimin aklına gelirdi ki" dedi. Ahaha, masum insan portresi. Yalnız oyunculara güvenmek de sakat iş. Rol kesmediğini nereden bileceksin? Ki bu video bence bununla dolu. Ve de Levent Üzümcü'nün halihazırda oynadığı Harem dizisinde de süreçle ilgili senaryo işlenmiş. Akil Adamlar bile geçiyor. Ne var, komedi dizisi ne olmuş?

Bu videonun yüklendiği tarih ise Mart ayı, yani olaylardan 3 ay önce. Ne demiştim, hazırlanan süreç.

Gelgelelim.

Gezi parkının pkk'ya dayanan yönü. Kimin provokatör ve vandal olduğunu anlamadan meşru hukümete faşist diyenler olarak hakkımızı hiçbir zaman alamayız. BDP'li milletvekili Sırrı Süreyya Önder. O da eylemlere katılmış. Önderi de Apo'dur, farkındasınız.

Apolitize edilmemesi gerektiği düşünülen bir eyleme katılıyor. Herkes devrimci ne hoş. Peki neyi deviriyoruz? Meşru hukümeti. Ha yani oylarla başa getirdiğiniz hukümeti mi? 3 tur bindirerek iktidarı tatmış hukümeti mi? Peki ne oldu, 3 sefer damgayı ampule basarken büyü altında mıydın? Özgür iradenle vermedin mi oyunu? 10 yıl sonra ne oldu da uyandın(!)?

Birileri akp'ye oy vermeni istedi, verdin. Şimdi onu kötülemeni istiyor, kötülüyorsun. Üzgünüm ama bu böyle.

Yazının başında olaylarda aldığı rolle bahsettiğim Okan Bayülgen, Sırrı Süreyya ile fotoğraf çektiriyor. Ellerde sigaralar, keyifler tavan. Ne güzel bir araya da gelmişken de bu güzel anı fotoğrafla ölümsüzleştirmek lazım. Çünkü bu çok temiz bir eylem. Adam taa ülkenin doğu yakasından gelmiş ağaçları korumak için. Onca derdini bir kenara bırakmış.


Bu fotoğrafa gelen tepkiler üzerine Okan Bayülgen:


Üst düzey pkk'lılarla bağı olduğu aşikar olan bir kişiyle arkadaşsın, ilginç. Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim. Kurduğu cümlelerdeki garip uyumsuzluktan bahsetmeyeceğim bile.

Ortada pkk lideri Murat Karayılan ve yanında Sırrı Süreyya. Çok mutlu anlarından bir kare.

Haa bu arada ne oldu biliyor musunuz? Türkiye bu olaylarla meşgulken Türk Petrol Kanunu tasarısı meclisten geçti. Özelliştirme (ki buna düpedüz peşkeş denir) aldı başını gidiyor, geçmiş olsun.

Detaylı habere buradan ulaşabilirsin, ben ilgi çeken bazı maddeleri yazayım.

  • Yabancı şirketler petrol arayabilecek.
  • Türkiye, 18 petrol bölgesi yerine kara ve deniz diye iki bölgeden oluşacak.
  • Ruhsat süresi dolan petrol sahaları yabancı şirketlere geçebilecek.
  • Vergilerden muaf tutulacak.
  • Arama ruhsatı süresi 5-8 yıl olarak arttırılacak.
  • Ormanlarda ve askeri bölgelerde de arama yapılabilecek.
  • Vatandaşın arazisine el konulabilecek.
  • Çıkarılan petrolün sadece 8'de 1'i devlete verilecek.


Son olarak da herkese evrensel bir mesajım olacaktı. Onu da böylece vereyim.

 "...bir topluluğa olan kininiz, sizi adaletten alıkoymasın." (maide/8)

81 yorum:

  1. rihanna analizleri yapar mısın ?Ve bruno mars illumunati mi lütfen cevapla

    YanıtlaSil
  2. paylasımın için cok tesekkurler lena. bu oyuna gelen o kada cok arkadasim varki .hepsi de devrimden direnisten bahsediyo .ama bizim.milletimizin bu oyunlara gelmemesi gerek yaa biz turk milletiyiz oyle baska ulkenin bilmem nesi bizi galeyana getiremez yani bunun icin ne yaplmasi lazm .bunu okudum.tamam ama sonrasnda ne yapicam veya sen gercekten bizi bilinclendirmek dısında birsey yapiyomusun.cunku ben deniyorum ama insanlar akıllarına tuglalar örmüs sanki anlamak istemiyorlar sıkıldìklarnı soyluyorlar yani bu nasil duzelir ne yapabilirim gerçekten ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. müslümanlar tek bilek olmadıkça hiçbir şey yeterli olmaz. ama bunun çalışmaları da bize düşer. osmanlı Allah'ın dinini yaymak amacı doğrultusunda bir dünya devi oldu. ölçü budur.

      Sil
  3. ya Lena cım , benim de arkadaşlarım ne yazık ki uyumuş durumdalar.onları nasıl uyandıracağım, bilmiyorum. ben zaten en baştan beridir 'bir bit yeniği var kesin.' demiştim. bu gezi olaylarıyla ilgili de taraf tutmuyordum. ben ülkeyi bölen gezi eylemleri için niye taraf tutayım? yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, arkadaşlarımın silkelenip kendine gelmesi için ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  4. Lena gerçekten güzel yazmışsın. Ben pek gündem takip etmem ama ilk gördüğümde ne oluyor acaba dedim. sonra sırrı süreyya çıkınca meydana birşeylerin olduğunu anlamıştım zaten. Sadece orda ki neden orda olduğunu bilmeyen insanlara üzülüyorum.. çünkü çok çabuk karar veriyorlar. Bu süreçte hem aşırı akpci babam ve ablamı hemde gözü kapalı direnen yakınlarımı uyardım.. ne yazık insanlar hiç ciddiye almadılar. Allah yardımcımız olsun.. ( bu arada ilk yorumu yazan arkadaşa sesleniyorum rihanna bruno eminem vs hayat görüşün bundan ileri gidemez dimi yazık çok yazık )

    YanıtlaSil
  5. Bravo kardeşim. seninle daha önce anlaşmazlık yaşadığımız bir konu oldu ama yazılarını takip ediyorum yine elimden geldiğince. İşte duruşunu böyle göstermelisin seni takip eden gençler siyasete sığ bakış açısından arınmış olurlar. birşeyi tamamen doğru ya da tamamen yanlış kabul etmemeyi bu tip yazılarla onlara empoze edebileceğini düşünüyorum zira medya onlara bunu veriyor x'e tutunun yanlışlarını görmeyin deniyor koca bir nesile öncekiler yedi bu zokaları hiç değilse yeniler farkındalığı tatsın. siyasetin nasıl bir düzen nasıl bir düzmece olduğunu görsünler hoş koca koca abileri ablaları sözde en iyi üni leri bitirdiği halde göremiyorlar ve hala fikirlere fanatizm yüklüyorlar. ben ümitliyim kurmuş oldukları bu düzen ansızın onları sarıp kuşatacak.

    YanıtlaSil
  6. Tek kelime ile helal olsun muthis yazmissin, sosyal medyada guya birkac like alacam diye gezi parki icerikli haber paylasan o kadar egitimli cahil ve bos insan varki onlarin kafasina kafasina vurmak istiyorum cidden. Aynen dedigin gibi damgayi ampule basarken neredeydiniz gerizekalilar?

    YanıtlaSil
  7. Yazı çok güzel de AKP ye neden karşı olduğunu anlamadım Lena. Zinayı suç saymadığını falan söylemişsin ama içkiyle alakalı güzel bir düzenleme yaptı bence.Ayrıca ülkemizde çeşit çeşit insan var, biri ona karşı çıkıyor biri buna.İsrail ile aramızın bozulmasından korktuğu için değil de çoğunu masonların yönettiği bir dünyada yaşadığımız için, isteyerek değil de baskı altında kalarak boykot yapılmamasını istemiş olabilir. Tabii ki Akp nin de yanlışları var, ama bu kadar dandik partilerin olduğu ülkemizde en iyisi bu bence. Ben bu yorumu görüşlerimi savunmak, birilerinin görüşlerine karşı çıkmak için yazmadım tabii ki. Sadece herkes gibi görüşlerimi söylemek istedim. Yazı için teşekkürler Lena.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet birçok dandik parti var.aslında TÜRKİYE'de 2 parti var:
      birincisi SAADET PARTİSİ,ikincisi geri kalan diğer partiler.
      adam gibi parti arıyorsan eğer işte sana parti.bu millete
      yaptığı hizmetler saymakla bitmez.

      Sil
    2. adam gibi partiyi bulduğum için aramıyorum sağol...

      Sil
    3. 8-9 saatlik görüşmelerde neler konuşuluyor olabilir acaba? hiç düşündünüz mü? konuşmanın amacının halka yansıtılan tarafını 1-2 saatte sonlandırabiliceklerini düşünüyorum geri kalan zamanda neler yapıyorlar? masonlar, amerika, vs. her şey olabilir. tayyibin ve gülün(ve birçok devlet mensupları) masonlukla alakadar olabiliceğini düşünüyorum şahsen. çünkü mason örgütü siyasetle ilgili bir örgüttür. toplantıları bir devleti düşürmek hakkında da olabilir ya da bir devleti düşürecek devlet yaratmak da, örneğin kürdistan. masonların neler hakkında tartıştıklarına dair kesin bilgi edinemeyiz. demek istediğim bizim sandığımız kadar kolay değil bu işler. yöneticilerin örgütlerle bağları olmalı.

      Sil
    4. herkes fikrini söyleyebilir. o da bir fikir sunmuş, aramıyorum demek yanlış olur bence. bu arada bir üstteki yorum bir harika. demek ki düşünen insan doğruyu buluyor.

      Sil
  8. birde DHKP-C ve MLKP örgütleri hakkında da yazın olursa çok mutlu olurum .yani tam olarak ne için çalışıyorlar bu isimlerin açılımları ne? bilgi verirsen sevinirim.

    YanıtlaSil
  9. Lena muhteşem bir yazı olmuş.Allah razı olsun. Minority'nin gezi parkı olayı ile ilgili yazısı seninkinden biraz daha önce çıktı,ilk onunkisini okudum.Yeni yazını daha yeni gördüm.İyiki ilk yazını şu anki gündemle ilgili yazmışsın.Yeni yazılarını merakla bekliyorum.Hepiniz Allah'a emenat olun...

    YanıtlaSil
  10. Lena senden bir şey isteyeceğim.Senin bilgine ve araştırmalarına çok güveniyorum o yüzden bunu istiyorum.Mason veya illü olan kurum,
    şirket,giyim,sanayi vb. kuruluşlarla ilgili bir yazı yazar mısın?Ben birçoğunu biliyorum ama bilmediklerimde vardır mutlaka(özelliklede Türkiye'deki ve Türk firmaları).Eğer yazı yazamazsan bana kısaca bilgi verirsen sevinirim.Şimdiden teşekkürler.Allah'a emanet ol...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye ile alakalı değil ama çok kullanılan LC Waikiki firmasının ürünlerinde bir çok sembol kullanılmış,özellikle 14-15 yaşına kadar bütün çocukların dolabını bu eşyalar dolduruyor.Bershka firmasında da varmış..

      Sil
    2. masonluk o kadar yaygın ki bana inanmazsın. gerisini sen hesap et. bir de bu http://www.islamidavet.com/wp-content/uploads/2012/07/boykot-israil.jpg

      Sil
  11. bu yazdıkların aklımdaki bikaç soruyu çözmüş olabilir. ama diğer yandan aklım tamamen çorba oldu. peki biz kime oy vericez. napıcaz? tarafsızlık bir yere kadar oy vermeyincede hakka giriliyo..

    ve de bence hiçkimse çıkıpda dört dörtlük bir yönetim aramasın.. ya da bilen varsa erdoğan ın yerinde olsa napardı onu söylesin.. tabi müslümanlar için söylüyorum okuyan bir dinsiz falansa cevaplamaya gerek yok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sana katılıyorum mükemmellik aramamaları gerekiyor

      Sil
    2. Allah günahsız kul aramıyor, doğru kararları vermeye çalışan kul arıyor. chpnin eliyle yapamayacaklarını akpyle yapıyorlar bu kadar basit. chp zinayı suçtan çıkarsa pis kafir dersin, akp çıkarınca uyum süreci. nasıl oluyor bu?

      islam birliğini kurmaya çalışırdım ben olsam. mesela erbakan iktidara ilk geldi bunu yapmaya çalıştı. zaten o yüzden hemen darbe yaptılar ya.

      Sil
    3. iyide erdoğan zaten 2015te çıkıcak olan savaş için türkiyeyi önderliğe hazırlamıyomu .. hani mehdi gelecek ya.. bu zamana kadar müslümanların hazırlanması lazım erdoğanda bunu yapmaya çalışıyoe.. savaş bşladığında türkiyede hazır olsun.. bildiğin gibi şuan savaş altında olmayan tek islam ülkesi -türkiye- .. yani sanırım islam ülkesiydi..

      Sil
    4. hey bir dakika savaşın ve mehdinin 2015 yılında ortaya çıkması diye bir şey yok. bu konuda derin mütevatir hadis araştırmışlığım var. haa bir de erdoğan hiçbir şey yapamaz ki yaptığı bir şey de yok zaten.

      Sil
    5. zaten 2015 te kesin gelecek diye bişey yok :) kimi yerlerde 2060 küsürlü rakamlar bile vermiş. keşke kaybetmeseydim linkleri format atınca gitti. erdoğan direk söylemese bile mehdi yle ilgili çarpıtmalı bir şekilde işretler veriyor, ya da öyle bişey.. şimdi sizin gibiler de erdoğanı bu kadar yerince artık kime inanacağımı şaşırıyorum. gidip başka adam akıllı partiler de bulamıyorum oy verecek kafam hepten allak bullak. ben kemalistte değilim başka birşeyde .. ama kemalistlerin başa geçtiği dönemler aklşıma gelince tekrar erdoğana dönüyorum ve başka çaremin olduğu düşünmüyorum.. eski özgürlüğümün engellendiği yıllara dönmek istemiyorum..

      ayrıca bende baya bi araştırdım elimde çok fazla kitap geçti.. mehdi a.s ım zuhuruyla ilgili birçok çeşit bilgi var ama çoğu ortak.. 2015 te mehdinin kabede görülüp tekrar kaybolacağı söyleniyor.. kimiside hatay(şimdiki zamndaki ismi hatay)dan çıkacağını söylüyor falan.. ama 2015 gibi bi yılda 3.dünya savaşı başlıyacakmış bunu daha çok gördüm.. rusya ya türkiyeye yada amerikaya saldırmak için fırsat kolluyor. keşke tüm linkleri not alsaydım kitapları kaybettim.. ama yinede gelişinin çok yakın olduğunu ve erdoğanın müslümanlar için ekonomiyi güçlendirmeye çalıştığını düşünüyorum.. bildiğin gibi eskiden başörtülü veya sakallı gençlerin eğitim hakları elinden alındığı için müslümanlar çok geride kaldı.. erdoğan gibiler o boşa geçen yılları geri kazandırmaya çalışıyor..

      okuduğun için çok teşekkür ederim lena.. okumuş olman bile yeter.. yüzde 1 bile olsa hak vereceğini düşünüyorum saygılar...

      Sil
    6. ayrıca lena erdoğanın iyi bir başbakan olmadığını kesinlikle biliyorum. örneğin ablam erdoğanın yaptığı her şeyi eleştiriyor. ne yapsa bişe buluyor. ama yine akpye oy veriyor çünkü diyor ki başka yapabileceğim bir şey yok. geçen bizim çapulcu dayı kızı hukuk okuduğunu ve akp milletvekili olmak istediğini söylüyodu. ablam dediki zaten akpyi sevmiyorum eğer o kız akpye girerse buda yemin olsun bidaha asla akpye oy vermem dedi. bu kadar ince bir çizgideyiz yani.

      vede evet aynı dediğin gibi chp yapsa kafir akp yapsa uyum süreci evet katılıyorum.. erbakana darbe yapıp devirdiler demiştin. hatırlatırım: erdoğanı okuduğu siir yüzünden cezaevine atmışlardı.. şimdi yavaş davranmaya çalışıyor vede işe yarıyor artık daha güçlü..

      Sil
    7. o şiir de sürecin bir parçasıydı takılma sen. hemen ardından amerikayla mektuplaşma süreci başladı erdoğanın. ben ne onun yaptığı her şeyi eleştiririm ne de tasvip ederim. ama 2003'te iktidar olur olmaz amerikaya gidip sınır kapılarımızı açtı böylece bizim sınırlarımız üzerinden ırak'taki insanları öldürmelerine vesile oldu. onca masum insanın hesabını nasıl verecek? şimdi biz güçlü türkiye olsak kaç yazacak dünyanın en büyük mezarlığı ırak'ta olduktan sonra...

      Sil
  12. Lena yazın için teşekkür ederim, oayın çoğu belli olsa da aklımda birkaç soru işareti vardı ve çözüldü. Bu arada daha yeni bir yazı yazmana rağmen senden bir şey isteyebilir miyim ? FED hakkında bir yazı yazabilir misin, çünkü o konu inanılmaz bir şekilde kafamı karıştırdı. Bunun hakkında biraz açıklama yaparsan gerçekten sevinirim.

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel yazmışsın ama biraz karışık olmuş yani biraz daha basitçe anlatabilir misin ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en iyi şekilde aktarmaya çalışmış daha basiti yok

      Sil
  14. lütfen twilight ile ilgili bir analiz yapabilirmisin
    stephenie meyerin web sitesindeki orman resminde aynalama var ve aynalamanın olduğu yerlerdede üçgen içinde gözler var bu konuyuda açıklarsan sevinirim

    YanıtlaSil
  15. Lena çok teşekkürler bu yazıyı yayınladığın için bizim matematik öğretmenimiz eylemcilere destek veriyor ve bizim aklımızı dolduruyodu.biz sınıfça eylemcilerin yanındaydık.ancak daha sonra fark ettim ki bu pkknın işi ve senin yazını okuyunca yeniden daha iyi bir şekilde anladım :) çok teşekkürler.ben alında bir ara cumhuriyete karşı olduğunu düşünüyodum ama değilmişsin :) benim aklıma takılan bir soru var : lucid rüya diye bir şey duydum bunun ne olduğunu yapmanın sakıncası var mı bir açıklar mısın? sana güveniyorum :)

    YanıtlaSil
  16. Ya hotmail adresi veriyorsun ama açmıyorsun.

    Bıktım gerçekten.

    YanıtlaSil
  17. analizlere başlasan hani.analiz bekliyoz biz ya

    YanıtlaSil
  18. lena kitap önerisi istermisin? yada direk rte nin hedefinin neden 2023 olduğunu biliyormusun? mehdinin ne zaman geleceğini falan

    YanıtlaSil
  19. Seni ayakta alkışlıyorum.Bravo! Ama şöyle bir ekleme yapayım bu ülkedeki yönetimden hayır gelmez ilk başta.Yahu sen nasıl Türkiyeyi kuranları içkici dersin? Helede Atatürk'çü kardeşlerime Çapulcu demesi..Kendisine hakaret edilse hapiste biteriz...Ayrıca fark ettin mi bilmem ama o gün internet durma noktasına geldi.Aynı Suriye'ye benzetip kolaydan bitireceklerdi Türkiye'yi.Az daha iç savaşa gidiyordu iş.Ve oyun kartlarında polisin halka savaş açması gibi bir ifade varmış doğrumu bende Facebooktaki sayfadan öğrendim.Daha yazardım ama seni meşgul etmeyiyim kardeşim.

    YanıtlaSil
  20. Lena yukarda yazdığın konuyla bir alakası yok ama burdan sana daha rahat ulaşırım diye buraya yazıyorum.Öncelikle önceleri yazdıklarınla ilgili özellikle de akıl kontrolü ile ilgili şüphelerim vardı.Ama daha sonra kendim de araştırdım ve dediklerinin doğruluğuna inanıyorum.Yalnız kafama takılan bir şey var.Bu ünlüler akıl kontrolüne maruz kalıyorlar ve çok kötü travmalar yaşıyorlar.Öyleyse kimse bunu yapmak istemezse neden bazı ünlüler köle olmalarından memnunlarmış gibi davranıyorlar ? Mesela Madonna,Rihanna gibi ünlüler.Ayrıca bazı sayfalarda onların illuminatiye zorla girdiklerini söylüyorlar.Ama ben bir yerden onların para ve ün karşılığında kendilerinin bu yolu seçtiğini duymuştum.Hangisi doğru Lena ? Ve ünlü olmak yani şarkıcı gibi günah mı ? Günahsa neden ? Sorularımı cevaplarsan çok sevinirim.Hayırlı Ramazanlar...

    YanıtlaSil
  21. Sen olayı çok yanlış anlamışsın. Olay sadece ağaçla başladı evet. Orada başından beri bulunanların hiç bir amacı yoktu "Hükumeti yıkalım" diye falan, sonra polis orantısız güç kullandı, sonra insanlar patladı ve olay hükumete karşı hale geldi. Sonra araya dış mihraklar falan karışmış olabilir ama bir oyun oynandıysa bu da Tayyip'in kendisi tarafından oynandı, başkaları tarafından değil. Bu kadar orantısız güce bir şeylerin çıkacağını biliyordu elbette. Ayrıca evet vandallık yanlıştı ama dediğinin aksine çok da güzel bir şey elde edildi. Halkın yaptıkları her şeye susacağını düşünmüyorlar artık, kimseyi salak yerine koyamazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gözünü boyamışlar

      Sil
    2. Katılıyorum

      Sil
    3. gözü boyanan kişiler sizsiniz gerçekleri görmezden geliyorsunuz başınıza taş düşse başbakandan biliyorsunuz ayrıca polis yapılan eylemlere karşı nasıl tepki vermeliydi? sana eylem yaptıklarını sanan insanlar saldırıyor sende ohh ne güzel bana saldırıyor diye çiçek mi uzatacaksın?

      Sil
    4. Aynen katılıyorum

      Sil
    5. polisin eylem yapanlara mudahele hakki yok
      eylem yapmak anayasal bir haktir
      .bari cahil cahil yorum yapmasaydin

      Sil
  22. Bu kitabı tavsiye eder misin ? Texe Marrs - İlluminati

    YanıtlaSil
  23. Lena Sagopa'nın daha yeni çıkardığı albümünde olan 'Düşünmek için vaktin var' adlı klibi incelermisin(melankolia.com.tr'de var.)önemli izler var masonluk hakkkında.Ayrıca sagopa klibin içinde beyaz bir tavşanı yırtıyor elindeki balyozla saati kırıyor birde aynayı kırıyor bunlarda önemli şeyler ayrıca sözlerinde dikkat edilmesi lazım.

    YanıtlaSil
  24. Lena bu ne Allah aşkına? http://illuminati-order.com/join.html

    YanıtlaSil
  25. Düşündüklerimin hepsini yazmışsın sıkılmadan okudum bi solukta. Millet bu olanların farkına varsa da anlasa herşeyi.

    YanıtlaSil
  26. Ben bu siteyi analizlerin için takip ediyordum. O kadar gün bizi beklettin ve karşımıza bu yazıyı çıkardın. Tamam, bu yazı da iyi ama biz analiz istiyoruz. Biraz daha bekleyeceğim umarım bize bir analiz yazısı okuma fırsatını sunarsın. Ayrıca analiz okumak isteyenler bu siteye de bakabilirler: http://edakocak.blogspot.com/ Şahsen ben artık bu siteye gireceğimi varsayıyorum. En azından beklenildiği gibi analiz veriyor ve okuyucularını fazla bekletmiyor. Eminim ki bu yorumun altına beğenmiyorsan çek git bu siteden, şuna bak bir de reklamını yapıyor başka bir sitenin diye yorumlar gelecek ama hiç umurumda değil. İsteyen istediğini yazsın. Eğer bir kaç akıllı varsa ne demek istediğim anlayacaktır. Benim düşüncem bu ve belirtmek istedim. Tekrar ediyorum ANALİZ bekliyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın ben de bu blogu farkettim.Ve bence başarılıda yani en azında gelişiyor.bekletmiyor

      Sil
  27. lena sana bişi sorcam şimdi ben one direction hayranıydım hatta zayn'i çok seviyodum falan ama sonra senin one direction yazını okudum e biraz etkilendim ve artık onlarla fazla ilgilenmemeye başladım ama anladığım kadarıyla şarkılarında pek fazla sorun yok yani ben şarkılarını çok beğeniyorum şarkılarını dinlemeye devam etsem sorun olurmu? birde illuminati oyun kartlarını duymuşsundur onların analizlerini başka bir sayfada okudum ama birde senin yazını okumak senin fikirlerini oğrenmek istiyorum rica etsem illuminati oyun kartları hakkında yazı yazarmısın şimdiden teşekkür ederim
    -nagehan

    YanıtlaSil
  28. Lena sana bir şey sorucam. bu ANONYMOUS illüminatiye karşı mı? ya da bu grubun tam olarak amacı ne?birde youtubetada bu tür siyonizm olsun illüminati olsun,insanları bilinçlendirmek için kurulan hesaplar var.benim en çok takip ettiğim ise 'gençliktvfrf'.ben bu sitenin güvenilir olduğunu düşünüyorum hatta herkese tavsiye ederim.
    seninde bu siteden haberin var mı?yani bu siteye güvenebilir miyiz?
    bu sorularımı acil cevaplarsan sevinirim.şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  29. Yazılarini genel olarak zevkle takip ediyorum fakat bu yazındaki tesbitte fazlasıyla eksiklik ve yandaslik var...bu direniş planlı mi evet bence de planlı ama bence bizzat alp eliyle planlanan sert açıklamalar ve müdahaleler ile ateşlenen bir oyun...akp dediğin gibi din için çalışan bir parti değil aksine benim fikrim absürd insanlara salak salak açıklamalar fetvalar verdirip insanlari batıl dinci ya da din düşmanı yapmaya çalışan bir parti....bir de keşke bu yazının üstüne devlet ve polis eliyle ve akp itleri tarafından dövülerek öldürülen gözü çıkan hala komada olan kişiler hakkında da iki üç cümle söyleseydin o kadar toma yandı kamu malına zarar verildi diyecegine...

    YanıtlaSil
  30. Lena sana bir şey sormak istiyorum. Ben geçenlerde Teen Wolf diye dizi izliyordum.Başta normal bir diziydi. Fakat 2.sezon sonlarında ve3. sezonda bir şey anlatmak istiyor gibiydiler.Yani nasıl desem... Alfa sürüsü dedikleri şeyin işareti nazi sembolüne benziyordu. Ayrıca üçlü ölüm dedikleri olay oluyordu ve o ölenler kurbandı. Aynı bir ayin gibi. Belki dizi bir olay anlatmıyordur ama yine de ilgimi çekti.Bu konuya da bir göz atarsan sevinirim.şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de izliyorum ama hiç o yönden şüphelenmedim.

      Sil
  31. Lena'cığım, analizlerini seviyorum fakat dürüst olmak gerekirse resmen AKP yandaşlığı yapmışsın. Neden direnişçilerin gazdan etkilenen çarşaflı kadına ettikleri yardımlardan veya sopalarla anayasal haklarını savunmak isteyenleri döven AK Gençlik Kolları'ndan bahsetmedin? Tamamen AKP taraftarısın demiyorum, sanırım olayları yandaş medya aracılığıyla takip etmişsin. Olayları çarpıtan RTE yalakası NTV, HaberTürk, hatta pengueniyle ünlü CNN Türk'le takip etmişsin anlaşılan. Oturduğun yerden konuşması kolay, sen hiç yoldan geçen sıradan bir insan olduğun halde gaz yemek zorunda kaldın mı? Veya anayasanın madde 34'ünü kullanarak eylem yaparken joplu müdahaleye maruz kaldın mı? Fışkiye manyağı Melih Gökçek gibi Memet Ali Alabora'yı hedef almışsın vs vs.. Twitter'da ne kadar aktifsin bilmiyorum ama yandaş medyanın karanlık yüzünü gördüğün vakit olayın AKP gibi faşistler tarafından gizlenmek istenen yüzünü de anlayacaksın. Camide içki içilmediği halde nakarata bağlayan RTE ve onun yalaka faşizm destekçisi adamlarıdır bu yandaş medya. Mesela ATV, RTE'nin damadının. Yani bir nevi RTE'nindir falan fistan.. Bu yandaş medya aracılığıyla gizlenmek istenen öyle çok şey var ki bunlar bilsen direnişçilere hak verirsin bazı konularda.Yazını okumadım değil, tabiki okudum ve birşey fark ettim. Bu yazdıklarının çoğunu çevremdeki sadece RTE'nin mitinglerini dinleyip yandaş medyanın yüzsüzce yapmış olduğu yalan beslenip ülkedeki faşistlikleri görmek istemeyen insanlar da söyledi ki onların bu haksızlıklara olan suskunlukları sonrası gerçekten insanlar mı şüphe duyuyorum bayağı. Ayrıca gerçekten taraf olmasaydın olayın iki tarafını görürdün, sadece yandaşların ve onların destekçilerinin söylediklerini yazmazdın. Yazmış olduğun her konuda haksızsın demiyorum, mesela provokatörlük konusunda haklısın ama TOMA hakkında sana bir bilgi: Kendi kendini söndürme sistemine sahipler. O zaman neden yandı? Çünkü sırf kendi düşündüklerini düşünmüyorlar diye lekelemek ıstedikleri direnişçilere yine bir leke atmak istediler, boşuna RTE o kadar camide içki içtiler diye iğrenç bir iftira atmadı. Eğer bir tarafı destekliyorsan saygı duyar, düşüncene olabildiğince karışmamaya çalışırım ama en başta kendinle çelişmişsin, "Ben taraf falan değilim" demişsin. Petrol hakkında yazdığına ise sonuna kadar katılıyorum, resmen peşkeş. Senin de bahsettiğin gibi özelleştirme adı altına bu peşkeşi yapan kim? Iktidar. Senin burada inanarak yazmış olduğun yalan haberleri uydurup piyasaya süren kim? Iktidar. Buradan şöyle bir sonuç çıkıyor: Petrol konusunda kötülemiş olduğun iktidarın yandaş medya aracılığıyla insanları kandıran haberlere inanıyorsun, yani tam bir çelişkisin. Ama emek verip uzun uzun da anlatmışsın kendi gördüklerini, bunu da unutmamak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hay ağzına sağlık kardeş...

      Sil
    2. Allah allah camide icki icmeseler no lacak lan gormuyonmu camiyi allahin evini batirdilar bu yaptiklari allahin huzuruna saygisizliktir ya biraz genis dusun yuceligi arsa sigmayan rabbimize yapilmis saygisizlik ozaman simdi soyle neden yaptigi pislikleri allahin huzuruna getiriyolar hem ben lena ablaninda gaza geleceni sanmam cunku o insan iradesine kalmistir

      Sil
  32. Lena şu aralar bir sürü olay oluyor ve senin yazını,görüşlerini bekliyoruz.ama sen ortalıklarda yoksun.eskiden böyle değildi hemen her şeye cevap veriyordun.1 aydır hiçbir şey yazmıyorsun ya da sorulan sorulara cevap vermiyorsun.herkes bekleyip duruyor.ama artık bu durum iyice can sıkmaya başladı bilesin.belki çok meşgulsündür ya da yeni bir şeyler hazırlıyorsundur bilemem ama artık etrafındaki insanları kaybetmeye başladın.inşallah o eski dinamikliğine yeniden dönersin...

    YanıtlaSil
  33. Lena yeni yazı ne zaman? Cevap verirsen sevinirim.

    YanıtlaSil
  34. Lena tesetturllu musun ?

    YanıtlaSil
  35. Lena, biliyorum alakalı değil ama, 9-11 sayıları hakkında bir şeyler duydum. Ayrıntılı anlatabilir misin?

    YanıtlaSil
  36. Gerçekten her cümlene hak vererek okudum. Başta ben de destek verir gibiydim ama şimdi ne kadar da aptalmışım diyorum dediklerin o kadar doğru ki. Ben de senin gibi artık hiç kimsenin tarafında değilim hiç bir görüşü benimsemiyorum. O kadar bilgilisin ki bu konuda keşke yazdıkların daha çok insana ulaşsa. Bir de sorum var bu kadar bilgiyi nasıl edindin? Gerçekten merak ediyorum cevaplarsan çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  37. Lena, biriktirdiğini biliyorum. Bir göz atarsan sevinirim. Rock Mafia- Fly Or Die

    YanıtlaSil
  38. Lena nın video analizlerini özledim :) ya siz?

    YanıtlaSil
  39. LENA SENDEN BİR ŞEY İSTİYORUM

    http://www.youtube.com/watch?v=C8T6771Sdj8

    BU KLİBİ ANALİZ EDERMİSİN?

    İÇİNDE ÇOK ANLAMI VAR GİBİ *____*

    YanıtlaSil
  40. ayrıca birşey daha söylicem lena ayet yada hadis gene kaybettim ama elime Ahir Zaman adlı bir kitap geçmişti.. "Müslümanlara zulmeden bir yönetimin ömrü bir asırdan fazla sürmez" demiş Allah.. ve Erdoğan sürekli hedef 2023 diyor.. aklıma takıldı hesapladım.. 2023 cumhuriyetin 100. yılı .. yani belki-sadece belki- 2023te erdoğan şeriat ilan edebilir...

    YanıtlaSil
  41. öf lena nerdesin? :(

    YanıtlaSil
  42. Lena tebrik ederim, olayları incelemeye 2. gününden itibaren başlamışsın, sanki hiç ortada polis yokmuş gibi her şeyi millet birbirine yapmış gibi anlatmışsın, demişsin ki bdp bayrağı var, eminim ki doğu anadoludan haberlere bakıyorsundur diyeceğim ama tabi ana akım medyada pek göremezsin, ama olur da görürsen okullarda dahi bdp bayraklarının asıldığını ve bunlara dokunulmadığını göreceksin, türkü mü dedin? Üzgünüm ama tepki göstermek için çok geç kaldın, bdp düzenlediği mitinglerinde apo serbest kalacak diye söyliyebiliyor ve bu bir talep değil, olacak diyor, eminler, peki bunu gezicilerden mi talep ediyorlar? Hayır, üzgünüm ama bunu hükümetten talep ediyorlar.
    Ne ara siyasi gçrüşler girdi diyorsun, ama ilk günden tek bir kare yok, o ilk gündeki polis müdahalesi yok, çadır yakılması yok, sanki eylemciler gitmiş ortalığı dağıtmış pankartları asmış o kadar. O taksime girmek için insanlar 31 mayıs akşamından 1 haziran günü saat 16 ya kadarki eylemlerle zar zor açıldı. Hani beyaz gömlekliyi bilir misin? Ondan da bir kare yok, ama tabi eylemcilerin fotoğraflarıyla herkesi genelleyebiliriz ama iki polis fotoğrafıyla polisleri genelleyemeyiz.
    Bilir misin lena Ali İsmail Korkmaz dövülerek öldürüldü, vali arkadaşları yapmıştır dedi, polisimiz yapmaz dedi. Sonra her şey ortaya çıktı, vali arandı ama ulaşılamadı. Neyse sen tek taraflı bakmaya devam et.
    Olur da bir gün çocuğun astım olursa 2 ağaç için yüzlerce kilometre yol gitmek zorunda kalırsan, kendine sor ben neredeydim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben olayları takip etmeye twitter'dan başladım olayın yaşandığı gece. ben erdoğanı savunmuyorum, erdoğan da suçlu. ben olaya çok farklı bir açıdan bakıyorum. benim olayım eylemciler vs erdoğan değil. olaya bu gözle bakarsan zaten oyuna gelirsin. ben erdoğan'ın izlediği politikaya ilk seçildiği günden beri karşıyım. ağaçlar meselesine gelirsek de sen benim ne kadar doğa düşkünü olduğumu bilemezsin. tahminler üzerine konuşacaksak konuşmayalım çünkü ben medyumluk taslayamam.

      Sil
  43. İçi boş tespitlerle dolu bir yazı. Ne incelemesi ? Tarafsız ayağına yatmış bir de.
    Hiçbirşey anlamamışsın. Hem de hiçbirşey.

    Bu kız mı bilgili ahahahah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin bir fikrin var ve buna karşı çıkan herkes bilgisiz ve cahil senin için bu yüzden sen objektif davranamazsın ve cahil olan inan sensin

      Sil
    2. Yuce bilge ozaman o bilgeliginle bizi sen aydinlat mal mal konusma da sen yaz ozaman ve verdiginde bi cevap degil inan bana basit kelimelerle dolu bi yazi

      Sil
  44. Lena tamam bir yaz dinlenmek istiyorsun ama yazı yazmak senin için zor olmasa gerek.En azından bir yazı.Açıkçası reklam olarak görmeyin lütfen ama edakocak.blogspot.com adlı bu blogda sürekli analiz yapılıyor.Senden çok geride bir durumda başladığını düşünüyorum.Ama artık senin kadar geliştiriyor kendini.Tabiki rakip değilsiniz ama okuyucularını bırakmamalıydın bence.Bir eksikik var.Lütfen arada kısa kısa birşeyler yaz bari.Twitterdan olmuyor.

    YanıtlaSil
  45. Lena mason şirketler,firmalar(giyim-gıda vb.)hakkında kapsamlı ve ayrıntılı bir yazı yazar mısın?çünkü artık insanlar nerden ne yiyeceğini,nerden giyineceğini bilmiyor.güvenilir yerler arıyorlar.bu bence çok önemli bir konu ve şunu düşünüyorum ,bu milletin bu kadar bozulmasında ya da şöyle diyim bu dünyanın bu kadar bozulmasında bence yediği şeylerin rolu var.çünkü bir insan haram bir şey yediği zaman o kişinin ahlakı bozulur,kişiliği bozulur.yani her şey.ne demek istediğimi tam olarak anlatabildim mi bilmiyorum.ama cavaplarsan sevinirim.inş yeni yazında bu konuya kapsamlı olarak değinirsin...

    YanıtlaSil
  46. Nerelerdesin Lena? Yüzünü gören cennetlik :)

    YanıtlaSil
  47. adamım şu l... k-pop analizini yap artık

    YanıtlaSil
  48. Gezi parkı düşünceni anlatmıssın güzel düşüncene karşı çıkmayacağım sadece 1 kaç şey eklemek istiyorum haklısın sorun gezi parkı deildi sadece tvlerde yayınlanmayan bir çok gerçeği göz ardı ediyor basın . Ama orada anarşistlerden başka kürtaj yasağına travesti lezbiyen vb. Gibi dinimize uygun olmayan şeyleri Akp hukumeti yasakladığı için gelenlerde vardı . Ağac için geldik deyip çadırlarda hayvanlar gibi tabiri caiz ise zina yapanlarda vardı . Ne oldu yani gezi parkı diren diyence olimpiyatları alamadik ekonomimiz düştü bilmem kaç yıl geriye gittik ama oraya gezi diye gidip yakıp yıkanlar Kahraman Bunlara kanmayın diyen Akp suçlu oldu . Konu Atatürk çocuklarıyız diyerek gidende oldu Akp yıkılsın diyede sen tarafsızım demisiin ama herseyden önce internet halka kendi düşüncesini empoze etmeye çalışanlarla dolu bunlardan biri olup olmadığını nerden bilebiliriz . Düşünceni belirtki herkez doğru veya yanlışı anlasın .dönelim tekrar diren gezi ye o kadar çok yanlış ezberlemişlerki doğruları geziciler artık bozuk plak gibiler takıldıklarında başa dönuyorlar yine ağaçları korumaya geldik vs. Zaten çabuk gaza gelen bir milletiz senindr dediğin gibi herkez direniş vardı geldik modundaydı ama olayları geziciler tarafından yorumlamaktan ziyade birazda gezicilere karşı olanların tarafından yorumlasaydın takipçilerine daha fazla bilgi sunacağına inanıyorum ben.

    YanıtlaSil
  49. Düşüncelerini cesurca paylasman ve ve faydali oldugunu dusundugun bilgiler vermen cok guzel bi sey ama konusma bicimine dikkat etmelisin. Sanki suclarmiscasi bu kadar sert bi sekilde yazmamalisin. Bu yazdigin goruslerini desteklemez.

    YanıtlaSil
  50. Dayatmalardan bıktım artık. Öcalan'ı sevmek suç mu? Ataturk'ü sevmek suç mu? Hz.Peygamberi sevmek suç mu ? Sevmek suç mu bu ülkede ? Geziye katılmadım, desteklemedim. Ama insanları bu sevgilerinden ve düşüncelerinden dolayı yargılamadım. Devletin, halkın malını yağmalayanlar haklı değildir ve haklı oldukları davalarda kaybedenlerdir. Bu demek değildir tüm gezicilerin haksız olduğu. Elbetteki bu olaylarda vicdan ve sorumluluklarının farkında olan bireylerin var olduğunu düşünüyorum. Gösterdikleriniz iyi amaçların nasıl da suistimal edildiğinin kanıtıdır. Her nekadar insan eğtim alsada farketmiyor. Kitlelere çok basit yön verebiliyor. Bireysellikten çıkıp, sorumluluklarının farkına varmıyorlar. Kısaca birey artık vicdanını ve sorumluluğunu devre dışı bırakıyor. Her neyi destekiyorken birey olduğumuzu ve yaptıklarımızın sorumluluklarını vicdanımıza sorgulamamız gerekir. Bireylerin nasıl yönlendirildiğini araştırmak isteyen "Asch Deneyi" ve "Miligram Deneyi" baksınlar.

    YanıtlaSil
  51. Senin burada bir yanlışın var bence. Devrimcilere PKK ve ya terör örgütünden demişsin benim babamda devrimci ona bakılırsa ama ne PKK ne de herhangi bir terör örgütünden ne kemalist ne AKP'li.
    Lena seni çok severek okuyorum ama bence burda bir yanlışın olmuş ama önemli değil

    YanıtlaSil
  52. gezi adına çok güzel tespitlerin olduğu ve olayların akışını harika anlatan bir kronoloji gibi olmuş. Onlarca kez gezinin dolu tarafını konuşup, bu ülkeden neler alıp götürdüğünü konuşmaya utanan gazeteciler, yazarlar bunu okumalı. Şu kurguyu televizyonlarda bir haber bülteninde veya herhangi bir programda derleyip gezi belgeseli diye gösterebilecek yürekte kimsenin olmadığı gerçeğide bu ülke basınının ayıbıdır.

    YanıtlaSil

İstediğini sorabilirsin, burası özgür bir ülke. Yani, sanırım.