Salı, Ağustos 14, 2012

Rihanna ve İlluminati (3)

Rihanna analizlerinin 3. ayağında Rehab'ı inceleyeceğiz. :) Klipte korkmayın bu sefer Rihanna Tanrıça falan olmuyor. Bu kez bir Monarşi akıl kontrolü kölesi olarak karşımıza çıkıyor.

 Daha ilk sahnede kırmızı araba var. Kırmızı araba, handler yani programcıyı simgeler.

Sonra Rihanna geliyor, ensesinde fiyonk var. Fiyonk akıl kontrolünde tetiktir. Rihanna programa giriyor.

Küpesi ters üçgen. Ters üçgen; su elementini ve dişil prensibi simgeler.

Rihanna yukarıda siyah-beyaz görüntüdeydi. Arabanın olduğu yere gelince ekran renklendi. Araba görüntüde hep renkli. Programdayken renkleniyor her yer.

Tıpkı Oz Büyücüsü filminde, Dorothy programdayken her yerin renkli olduğu,

 Ama programın öncesi ve sonrasında renksiz olduğu gibi. Önceki yazılarda söylemiştim Monarşi akıl kontrolünde programlar filmlerin isimleriyle anılır. Pinokyo, Güzel ve Çirkin, Uyuyan Güzel, Pamuk Prenses, Deniz Kızı gibi. En çok kullanılan iki program Alice Harikalar Diyarında ve Oz Büyücüsü. Aslında belki sen farketmesen bile hep o iki filmin izlerini görüyorsun.

Programcı motorsikletle geliyor. Henüz program başlamadığı için siyah-beyaz yine.

Pembe flamingolar, Alice Harikalar Diyarında programında var ve kişilik bozulmasında tetik. Arkada bolca pembe flamingo var.

Programcının gelişiyle program başlıyor ve Rihanna da renkleniyor. Şarkı başlıyor. Giydiği kıyafetlerde hep fiyonklar var. Üstteki resimde daha çok belli oluyor.

Küpesinin üst tarafı göz şeklinde.

'Şşş' işareti yapıyor. Akıl kontrolünde yine tetik. Ayrıca sağ gözünü gösteriyor yine tek göz sembolizmi.

Bakın burada ne var? Rihanna'nın "şşş" dövmesi. Kölelere sürekli sessiz kalmaları ve hiçbir şey söylememeleri öğütlenir.

Programcı ile köle arasında cinsellik oldukça fazladır. Bazı kölelerin programcısı sevgilileri ya da kocalarıdır, artık ne diyorsan. Tabii aralarında böyle şeyler geçmesi için illa da sevgili olacaklar diye de bir şey yok.

Bu arada karısı da olabilir programcı ama şöyle düşünmek gerek, sonuçta bir erkek bir kadını kolay idare edebilir ama kadınlar için erkekleri idare etmek kolay olmayabilir. Yine de kadın bir köleyi kadın/erkek bir handler, erkek bir köleyi kadın/erkek bir handler yönetebilir.

Diğer bir sahnede, klipte programcı rolünü oynayan Justin Timberlake karşıdan geliyor.

Justin/programcı yaklaşınca yine görüntü renkleniyor.

Elbisesi ve küpeleri puantiye desenli. Akıl kontrolünde diğer bir tetik daha.

Programcı uzaklaşınca tekrar siyah-beyaz oluyor görüntü. Bu tema sıkça kullanılmış. Monarşi'de köleye verilmeye çalışılan izlenim tam da şu; "Baksana gerçek hayat gerçek ama siyah-beyaz yani çok monoton ve sıradan. Oysa burada yaşadığım şeyler de ona eşdeğer derecede gerçek ve çok renkli yani eğlenceli, coşkulu ve muhteşem." Bunun bir aldatmaca olduğunu söylememe gerek?

Rihanna, programcı gitti sanıyor ama o hep onunla. Programcı aldatmacası. Rihanna tedirgin oluyor çünkü emin değil, yüzündeki ifadeye bak.

Klibin en en en başında Rihanna böylece üzgün duruyordu. Bu renkli mekan Rihanna'nın aklı.

Şimdi de olanlardan sonra programcının Rihanna'nın aklına girdiğini görüyoruz.

Hemen sonrasında Rihanna'nın kişiliğinin bölündüğünü simgeleyen siyah-beyaz giyimini görüyoruz.

Programcı sürekli köleyi izliyor.

Rihanna'nın yeni bir karakteri daha çıkıyor.

Siyah giyiminden onun kötü bir karakter olduğunu anlıyoruz. Pembe flamingolar sürekli kadrajdalar yalnız.

 Alice Harikalar Diyarında'da Alice ve pembe flamingo.

Rihanna onun yanına oturuyor, onu seviyor ama programcı ona bir pislik gibi davranıyor. Bu hep vardır. Programcılar kölelerle ilgilenir, sevgili olur ama daha çok seven taraf hep köleler olur. Çünkü programcı zaten programı verebilmek için köleyle yakınlık kurar, köle ise programcının saf aşığı olur.

Programcı işinin şimdilik bittiğini görüp gidiyor. Rihanna ise neredeyse ağlayacak.

Aslında Justin gittikten sonraki Rihanna'nın yalnız kalıp gözlerini kapattığı o kısa sahne klibin en başındaki sahneydi. Yani program sürekli devam ediyor. Mesela bir seans bitiyor sonra başka bir seans başlıyor, bu şekilde. Tek seferlik değil yani, gidiyor ama gelecek. Zaten programcı köleyi terk etse belki bir şeyler değişecek. Ama sürekli geri döndüğü için ne aralarındaki inişli-çıkışlı kavgalı ilişki bitecek ne de akıl kontrolü.


Şarkının sözleri:
(Bu sefer ingilizcelerini vermeyeceğim çok uzun oluyor çünküm)


Bebeğim, ilk tanıştığımızda hiç böyle güçlü bir şey hissetmemiştim
Sen benim hem aşığım hem de en iyi arkadaşım gibiydin
Hepsi bir arada toplanmıştı üstünde bir fiyonkla
Her şey aniydi, geldin ve gittin
Nasıl takip etsem bilemedim, şoke olmuştum
Bu başımı döndürdü ve şimdi kalbim ölü
Çok boş hissediyorum

Dediğim gibi onun sevgilisi ve onu anlayan birisi gibi, ilişkilerinin güçlü olduğunu hissetmesinin nedeni programcının köleye öyle hissettirmesi. "Fiyonk" kelimesini de kullanmış, fiyonk tetiktir. "Takip etmek" de beyaz tavşanı takip etmektir. Yine Alice Harikalar Diyarında'dan bir tetik daha.

Alice de ortada bariz bir sebep olmamasına rağmen Bay Beyaz Tavşanı takip ediyor idi. Gel gör ki beyaz tavşan programcıdan başkası değil. Yani kölenin takip ettiği kişi beyaz tavşan/programcıdır. Ortada bir sebep yok, programcının baskısı aslında takip etme sebebi. Programcı ister, köle yapar. Tavşan kaç tazı tut. haha :) Şey, aslında pek de komik değil.

Neyse, etrafında dönmek kişiliğin değişimidir. "Başım döndü" demesi bu yüzden. Kalbi de ölmüş, bu Oz Büyücüsü Programı'nda da vardır. Teneke Adam'ın kalbi yoktu. Kölelere hipnotik ameliyat yaparlar. Yani aslında ortada bir ameliyat yok ama hipnozla sanki varmış gibi hissettirilir. Rihanna da bu aşamada kalbinin olmadığını hissediyor.

"Bomboş hissediyor", kölelerin de boş bakışları vardır zaman zaman resimlerinde bize yansıyan.

Kendimi sana verdiğim gibi kimseye vermeyeceğim

Beni nasıl yaraladığını görmüyorsun bile değil mi?
Beni geri getirmek için mucize lazım
Suçlu olansa sensin

Kendini ona vermesi, yani programcının ondan her nasıl istiyorsa öyle yararlanması. "Görmüyorsun değil mi?" diye soruyor, yanlış bir soru. Çünkü görüyor ama normal bir ilişkileri varmış gibi davranıyor. Köle de buna inanıyor. "Mucize lazım" çünkü onca elektroşok, LSD, cinsellik ve şu an saymadığım bir çok işkenceden geçen kölenin eski haline dönmesi için bir mucize olması gerek.

Bunları düşünmemin nedeni sensin
Bu sigaraları artık içmek istemiyorum
 Sanırım hüsnükuruntumun karşılığı bu
Seni kapımdan içeri asla sokmamalıydım
 Bir dahaki sefere gitmek istediğinde
 Gitmene izin vermeliyim
Çünkü su içer gibi içiyorum

 Köleler içine düştükleri dertten dolayı sigara, alkol ve uyuşturucu bataklarına da düşerler. İntihara meyillidirler. Kurtulmak isterler, kurtulamadıkları için unutmak isterler. Unutturmanın yolları da bunlar olduğu için (en azından fiziksel müdahale olarak) bu tip şeylere başvururlar. "Artık sigara içmek istemiyorum" demesi de buna bir örnek. Programcının yüzünden içiyor, istemiyor aslında. "Asla sokmamalıydım" dediğine göre aklı başına gelmiş ve pişman ama başına gelmeden anlamadığın için oluyor bunlar. Son iki satırda yine kavgalı ilişkileri.

Sanki rehabilitasyondayım
Bebeğim hastalığım sensin

Anlaşıldığı üzere bir hastanedeymiş gibi yani akıl kontrolünün uygulandığı yerde. Hastalığı, programcısı çünkü bütün bunların müsebbibi yine programcı.

Lanet olsun, çılgınca değil mi?
Aşktan ayakların yerden kesildiğinde
Her şeyi yaparsın sevdiğin kişi için
Çünkü, ne zaman bana ihtiyacın olsa
Ben oradaydım
Sanki benim favori uyuşturucumdun
Sorun şu ki beni kullanıyordun
Benim seni kullandığımdan farklı bir şekilde
Ama şimdi biliyorum, böyle olmamalı
Gitmen gerek
Kendimi senden vazgeçirmeliyim

 Bu sözler açık herhalde anlamışsındır. Çünkü sözler sürekli kendini tekrar ediyor.
- - -

Monarşi Akıl Kontrolü tetiklerini kalın yazdım, ayırt edilmesi ve akılda kalıcı olması açısından.

Klibi buradan izleyebilirsin. Gerçi izlemene de gerek kalmadı ama.

31 yorum:

  1. Bir Rihanna fanı ve müzikle ilgilenen biri olarak bu konu hakkında bir şeyler biliyordum ve duyuyordum ama hiç bu kadar detaylı bir bilgim yoktu ve bu kadar dahil olduklarını bilmiyordum olaya. Kliplerde resimlerde videolarda falan gözler bazı şekiller gördük mü biz-ben- sürekli illuminati satanizm bu kadardı bizim için. Siz gerçekten detaylıca araştırıp her şeyi güzelce açıklıyorsunuz çok güzel emeklerinize sağlık. Yeni video açıklamaları gelecektir umarım merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. kölelere elektroşok mu veriyolar? cinsellik derken nasıl yani ? orayı anlamadm anlatabilir misin

    YanıtlaSil
  3. içlerine cin giriyo derken bildiğimiz halk arasında 3 harfli dediğimiz cini mi sokuyolar ? illuminati hakkında baya bilgim var bende bazen kendi kendime kliplerde falan analiz yapıyorum ama akıl kontrolü elektroşok falan ben insanların kendi istekleriyle yaptıklarını sanıyodum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lütfen hemen bahset çok merak ettim :)

      Sil
  4. yani bu ünlüler içinde cin var yani yaptıkları şeyleri onlar değil cin yapıyo o zaman demi

    YanıtlaSil
  5. acaba kız mısın erkek mi

    YanıtlaSil
  6. seni öldürürlerse ya :/

    YanıtlaSil
  7. cin onların içine giriyo şeytan gibi onu yap bunu yap falan diyo yani

    YanıtlaSil
  8. 21 aralıkla ilgili ne düşünüyosun foton kuşağına falan giricez diyolar

    YanıtlaSil
  9. aleni derken cinle dünyaya falan mı inicek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cinler zaten dünyada yaşıyor, sadece görünmezler.

      Sil
  10. nerde yaşıyorsun?

    YanıtlaSil
  11. lütfen yazılarının devamını getir... bu blog haricinde seni takip edebileceğimiz bi site var mı?

    YanıtlaSil
  12. iyi hoş da öbür yazılarında cinlerin insan vücuduna girebildikleri yazıyor. ama Kur'an da cinlerle insanların iletişim kuramayacağı yazıyor. ne iş??

    YanıtlaSil
  13. vaybe lena çok güzel emeklerin boşa gitmiyor bunu bil lady gagaya bir girsen bir daha çıkamıyacaksın şu şeytan tapıcılığını geçen sene ggacığımdan öğrendim o stefaniden ya ben insanlara çok üzülüyorum lenacım yani seçilmiş aileler britney de babası zaten eliyle götrmüş disneye ve kıznı taciz etmiş masonlar herşey mübah ve bir ritüel..ya ama inan bana üzülüyorum bu insanlar bu hale düştüler katy fakir bir kız ve para için satmış ortalığı..kafir kafirdir ha yahudi ha mason ha hristyan...ama inan bu oluşumu görünce hepsi aynı kafada ve inançta..ahhh dünya savaşlar kötülükler dünya kötüye gidiyor..aslında hiç iyi olmadı sadece 2. dünya savaşından sonra plan plan plan sonra şimdi coşma anı..Allahım sen kurtar bizi..

    YanıtlaSil
  14. avril lavigne illuminatiden mi

    YanıtlaSil
  15. Simdi bunlar kendi istegiyle girmiyolar mi illumunatiye ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk başta evet . sonra da kendi istekleriyle çıkmak istiyorlar ama nafile ...

      Sil
  16. Bak ben şu akıl konrolü beta programlanması olayını çok merak ediyorum ben daha 13 yaşındayım ama gerçekten bu konulara çok meraklıyım bu konuyu en kısa sürede hazırlamanı rica ediyorum senden bütün yazılarını kelimesi kelimesine okudum çok bilgilendirici olmuş dakikada bir bloguna girip yeni yazı vardı diye bakmaktan üşenmiyorum. Ayrıca bilmiyorum bu konşarı daha yeni araştırmaya başladım beni biraz bilgilendirebilirmisin ? Yada en kısa sürede nu yazıyı yazarsan çok mutlu olurum bu yazılar içinde eline emeğine sağlık :D

    YanıtlaSil
  17. Gerçekten çok sağol bence gayet bilgilendirici ve açık.Ayrıca kanıtların var.Gözümüzü açmamıza da yardımcı oluyorsun.

    YanıtlaSil
  18. Avril'ın Nobody's Home'u inceleyebilir misin?

    YanıtlaSil
  19. yeni yazılarını bekliyoruz bunlar içinde teşekkür ederiz çok açık ve bilgilendirici olmuş ama bruno mars ft lil wayne - mirror klibini analiz edersen çok iyi olur ben senden öğrendiklerim sayesinde bişeyler yakaladım ama sen yaparsan daha iyi olur şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  20. Cok iyi bilgiler veriyorsun. Tesekkur ederim lena . Ama hala daha su illu mu bu illu mu, yok taylor swift yok justin bieber diye yorum yapanlar beni cok gulduruyolar sanirim burda illumunatiden daha buyuk bi boyuttan bahsediyoruz. Lena sana sorum su unlulerin ailerleri inanci zayif kisiler mi cunku kolay kolay kimse cocugunun pislige bulasmasini istemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ünlülerin ailesi çoğunlukla zaten bu işin içinde olan kişiler. Onlar bu sektöre girmeden mason olmuş oluyorlar zaten. Köleleştirilmiş olarak halkı yönlendirmeleri için ekrana çıkıyorlar.

      Sil
  21. Lena yukarıda ki yorumlardan birinde sormuşlar ama cewap vermemişsin.Bari bana cewap ver çok merak ediyorum bende Lil wayne ft Bruno mars mirror klibini inceler misin ? İlk başta şarkının anti illuminati olduğunu sandım çünkü klibin bir yerinde bana bunu MJ <3 öğretti dio.ama şarkı umduğumdan fazla dinlenmiş ve genelde illu şarkılar çok dinlenio.2 siteden baktım ve lil in 666 haraketinfen sonra orta parmağını çıkardiği veMJ den bahsettiği için şarkinin anti oldugu yaziyordu (benim dediğim gibi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sonuçta ben hep şunu söylerim ki bu işte şahıslar önemli sayılmaz. kimin kalbini gerçekten bilebiliriz ki? lil wayne belki illuminatiden rahatsız ama karı-kızlı klipleri onlara hizmet etmiş oluyor.

      Sil
  22. Mj kliplerinden birini analiz edebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  23. Yine yine yine... Aklımda deli sorular Lena. Kırmızı araba neden handler? Fiyonk neden bir akıl kontrolu tetiği? Flamingo neden akıl bozukluğu anlamına gelir? Bu bilgileri nereden ediniyorsun?
    Bi de selena Gomez ile ilgili yapar mısın?
    Çoooooooooooooooooookk saol.

    YanıtlaSil

İstediğini sorabilirsin, burası özgür bir ülke. Yani, sanırım.