Cuma, Ağustos 03, 2012

Hayatını Kim Yönetiyor?

Kitlelerin yönetiminde medyanın gücü en önemli olandır. Televizyonda izlediğin subliminal içerikli bir dizi, mp3'ünde dinlediğin ritimsel hipnoz içerikli bir şarkı ve bilgisayardaki sosyal paylaşım sitelerinde uğraştığın boş işlerle kendini tanıtma çabası (ki en güzel tanıtana madalya verilmiyor) içerisinde sürdürmekte olduğun hayatın hakkındaki şu soruya cevap ver:
"Hayatını kim yönetiyor?"


"Bir-iki subliminal ve bana çok şeyler anlatan o güzel melodili şarkılar mı beni yoldan çıkaracak?" deme.
Şunu bil ki saydığım 3 şey olan tv, müzik ve internet tamamıyla seni yoldan çıkarmak için üretildi.
Neden mi?


Herkes Bihter'i konuşsun da şehit annelerinin sesi duyulmasın diye.


Herkes yetenek sizsiniz'deki michael jackson taklitlerini belki de on bin kere izleyip de; satılan topraklardan bir kez bile haberdar olmasın diye.



Herkes sevgilisinin profilinden aman çıkmasın da; küçük çocuklar bir yerlerde yaşamak nedir bilmeden yaşama gözlerini kapatsın diye.

İşte tam da bu yüzden, kurduğum cümlelerin ilk kısımlarını yapanlar çoğunlukta.


Yoksa hâlâ bunlar mı beni yoldan çıkaracak diyorsun? Eğer bunu diyorsan yukarıdaki soruya senin yerine ben cevap veririm.
Senin hayatını, adını belki de hiç duymadığın ya da duyup da sallamadığın ama onların seni çok iyi tanıdığı ve yoldan çıkarmaya çabaladığı 'bilinmez' kişiler tarafından yönetiyor.


Şimdi başka bir soru sor kendine:
"İçimdeki gücü kullanmam için artık daha ne duymam ve görmem gerekiyor?"

Selametle...

13 yorum:

  1. Minortiy Report0 referansıyla, takibindeyim.

    YanıtlaSil
  2. aşırı mantıklı şeyler yazmışsın. ama bunları başkalarına anlatamıyo olmak ayrı bişey

    YanıtlaSil
  3. http://videorh.com/gatada-askerlere-telegram-zihin-kontrol-deneyleri.html
    İyi günler sayın Lena, lütfen bu videoyu izleyin ve herkese ulaşması için yardım edin. Hiçbir günahı olmayan mehmetçiklerimize yıllardır uygulanan bu zulme sessiz kalmak zoruma gidiyor...

    YanıtlaSil
  4. 13 Mart'ta akşam yayınlanan Keloğlan çizgi filminde çok tuhaf şeyler döndü.Önce Keloğlan toz alıyordu,sonra bir baktık bir yolda yürüyor ancak arkasında birden 4 arkadaşı beliriyor.her zamankinin aksine bu arkadaşlar sanki uyuşmuş gibiler biraz.Keloğlan beyaz bir tavşan görüyor,tavşan kaçıyor ve ışıklı bir geçitten, bunların sık sık ziyaret ettiği diğer boyuta geçiyor.Keloğlanın arkadaşları da tek kelime etmeden arkasından gidiyorlar.o arada Keloğlan biraz itiraz edecek oluyor ama o da geçiyor diğer boyuta.orda sürekli acı çekiyor.çünkü bir arkadaşını kurtarsa diğerini yakalıyorlar.ya da bilgecan dedeyi."neden sizi bir arada tutamıyorum" diye feryat ediyor.daha bir sürü ıvır zıvır.sanki katty perry klibi mübarek.en sonunda keloğlan uyanıyor yaşadıklarını anlatıyor ama kimse ona inanmıyor.sen biraz dinlen deyip gidiyorlar.ve son olarak beyaz tavşanı görüyoruz ağaçların arasında koşan.

    benim anlamadığım her zaman normal olan çizgi film birden ne oldu böyle?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keloğlan hiç normal değildi ki. zaten büyü kavramı var, iyi büyü kötü büyü. bilgecan ve kötü cadı. bu okültizmdeki iyi-kötü zıtlığını gösteriyor. Buradan başlamak lazım bir kere.

      Sil
  5. süper yazı da sorduğun sorunun cevabını bi zahmet versen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içideki güce inanmıyor musun ki? o zaman cevaplar önemsiz.

      Sil
    2. bilmiyorum. aslında içimde o güç varmı Hissetmiyorum..

      Sil
    3. hissetmesen bile o var. sadece harekete geçmek önemli.

      Sil
    4. saol lena sanırım bunu yapabilirim..

      Sil
  6. Lena aslinda bu yorumu akil kontrolu yazisinin altina yazmam gerekirdi ama simdi aklima geldi. Belki yasim geregi (15) siyaset pek ilgimi cekmiyo.O yuzden bu ulkede neler donuyo haberim yok. Ama bi ara tv de darbenin yildonumu vardi . Bilmem kac subat darbesi... elektrosok akcigerlerine hava pompalama gibi iskencelerin siyah beyaz goruntuleri tv de yayinlaniyorudu acaba o donemlerde akil kontrolu mu uygulaniyordu askerlere? Yani demek istedigim akil kontrolu yonetimde de kullanilan bi yontem mi? Ve bu tv bagimliligi Turk milletini ne yonde ve nasil etkiliyor? Aslinda yazilarindaki unluler konulu basliklar daha ilgimi cekiyo. Hadi tv nin ne b.. oldugunu az cok bilyoruz da internet sadece bizi uyutarak ve oyalayarak mi surece katkida bulunuyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Askerlere de akıl kontrolü yapılıyor zaten bu temel amaçlardan birisi. Onlar DELTA kölesi. Yani öldürme makinesi oluyorlar. Tv bağımlılığı milleti oraya kilitliyor ve başka konulardan bihaber olmalarını sağlıyor. Orada ne gösterilirse onu biliyorsun ve böylece inanıyorsun. Sonra da siyaset işte boyle ilgini çekmiyor. Çünkü sana genç olduğun ve şimdilik eğlence hayatında yaşaman, bir çılgın olman gerektiği sana öğretildi. Halbuki Çanakkalede şehit olanların çoğu senin yaşındaki gençlerdi. Yanlış anlama amacım seni yermek değil. Sana dayatılan bu.

      Sil
  7. Her ne kadar hayatimiza ciddi manada yon veren seyler olsalarda;muzik,televizyon,internet veya sosyal medya gibi unsurlar hayatimizin onemli bi odak noktasi haline gelmis durumda. Bu saatten sonra yapilabilecek en mantikli cozum dinlediklerimizi,gorduklerimizi dikkatli bir sekilde secmek. Ayrica siyaset konusuna gelince; siyaset sadece kukla olarak kullanilan adamlarin isidir. Asil bizim farkina varmamiz gereken siyasetcileri parmaginin ucunda oynatan guctur. Allah bizi ve ulkemizi her turlu kotuluklerden korusun. En onemliside bizi nefsimizle bas basa birakmasin

    YanıtlaSil

İstediğini sorabilirsin, burası özgür bir ülke. Yani, sanırım.